Boekenfeest in Bibliotheek Alkmaar Centrum

Op maandagochtend 20 juni was de sfeer in de Bibliotheek Alkmaar Centrum iets anders dan andere dagen: om 9 uur ’s ochtends stonden er 150 brugklassers van het Clusius College voor de deur voor het door de Bibliotheek en de school georganiseerde Boekenfeestje.

Na een korte uitleg stroomden de eerste leerlingen binnen – de ene helft op zoek naar spelopdrachten die verspreid waren over de begane grond en eerste verdieping, de andere helft op zoek naar een stoel en koptelefoon om mee te kunnen doen met de spoken word workshop van Mirte Hartland.

Leerlingen beantwoordden vragen, zochten naar het felbegeerde gouden boek, puzzelden zo snel mogelijk een boekcover in elkaar, maakten prachtige stiftgedichten en bedachten een spoken word stuk over “thuis”.

Na de brugklassers kregen we in de middag alle tweede klassen op bezoek: een drukke en feestelijke dag dus! Docenten, leerlingen en Bibliotheekpersoneel kijken positief terug op de dag – leuk om deze doelgroep in grote getalen over de vloer te hebben, dat smaakt naar meer!

Meer weten over wat de bibliotheek kan doen voor het Voortgezet Onderwijs?

Er zijn tal van mogelijkheden om onze dienstverlening in te zetten voor jouw school. Wij hebben expertise op de gebieden Lezen & Taal, Digitale geletterdheid, Burgerschap en Kunst & Cultuur. Natuurlijk kunnen we voor jouw school ook een aanbod op maat vast stellen. Interesse? Neem dan contact op via , wij komen graag langs om vrijblijvend jullie wensen te bespreken.

Of bekijk het overzicht van ons aanbod voor scholieren van 12+ jaar op de website: bknw.nl/educatie