Online boeven de baas

Online criminaliteit is de afgelopen jaren flink toegenomen. Ook de vindingrijkheid van internetcriminelen wordt steeds groter. Het internet biedt criminelen nieuwe mogelijkheden. De gemeente Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en SeniorWeb willen inwoners bewuster maken van hun digitale kwetsbaarheid en hen weerbaarder maken tegen de risico’s van  online criminaliteit. Daarom organiseren zij op zaterdag 23 april in de bibliotheek in De Mare van 11.00 tot 15.00 uur een informatiemarkt onder de noemer Online boeven de baas. Zodat je maatregelen kan nemen tegen online criminaliteit en je minder kans loopt om daar slachtoffer van te worden.

Informatiemarkt - 23 april

In bibliotheek Alkmaar de Mare kun je verschillende stands bezoeken. Hier haal je op informele en laagdrempelige wijze informatie op. Ga in gesprek en laat je informeren.Er zijn stands van de gemeente Alkmaar en de (digitale) wijkagent. En ook van de bibliotheek en SeniorWeb. Deze organisaties zetten zich in voor het digitaal vaardiger en weerbaarder maken van burgers.

Wil jij online boeven ook  de baas blijven of worden? Kom op zaterdag 23 april naar de bibliotheek in De Mare en laat je informeren. Je kunt vrij binnenlopen tussen 11.00 en 15.00 uur.