Bibliotheek doneert ‘te laat’ geld aan Giro 555

De 'te laat' gelden van week 10 zijn binnen en hebben wij inmidels gedoneerd aan Giro 555. Daarnaast bieden wij vluchtelingen ondersteuning bij (digi)tale vaardigheden en een plek voor ontmoeting. Zowel in de bibliotheek als op locatie.

Update 18 maart 2022

Donatie aan Giro 555 en andere hulpverlening

Deze week zijn de 'te laat' gelden van week 10 overgemaakt aan Giro 555. Hiermee doneert Bibliotheek Kennemerwaard 850 euro voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Maar wist je dat alle vluchtelingen die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben gebruik kunnen maken van taalcafe’s en spreekuren in de vestingen en op locatie (b.v. AZC)? Zij kunnen individueel of in een groep werken aan digi(taal)vaardigheden waaronder de digitale overheid. Samen met samenwerkingspartners worden projecten ontwikkeld die passen bij de behoeften.

Nieuwsbericht 4 maart 2022

Het culturele veld is, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. We maken ons grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen, organiseert het culturele veld aankomend weekend 4, 5 en 6 maart verschillende activiteiten. Zo organiseert Bibliotheek Kennemerwaard zaterdagmiddag 5 maart in de bibliotheek van Heerhugowaard Centrum een lezing over deze oorlog: hoe heeft het zo kunnen escaleren? En doneren wij het ‘te laat’ geld van week 10 in zijn geheel aan Giro 555.

Vanuit de bibliotheek ondersteunen we de oproep vanuit Giro 555 waarin wordt gevraagd om donaties. Daarom doneren wij het ‘te laat’ geld van volgende week (7 t/m 13 maart) aan Giro 555. Als bibliotheek hebben wij een rol om te zorgen voor goede informatievoorziening over de achtergronden van deze oorlog. Vandaar de lezing Oorlog Rusland en Oekraïne, hoe heeft het zo kunnen escaleren? op zaterdag 5 maart in samenwerking met NEIOS. Helaas is het niet mogelijk om deze lezing op te nemen. Ook tijdens de lezing doen we een oproep om te doneren aan Giro 555.

Mochten zich Oekraïense vluchtelingen in ons werkgebied melden en vestigen, dan staan wij voor hun klaar. Onze collega’s zullen zich samen met andere (hulp)organisaties in zetten voor vluchtelingen om hen zo snel mogelijk te laten inburgeren in Nederland en een veilig thuis te bieden.

Zelf doneren

De mensen uit Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Geef voor voeding, onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Geef nu! Via giro555.nl kun je snel het gewenste bedrag doneren.

Leestips over Oekraïne en Rusland

Meer weten over dit onderwerp? Onze collega's van collectie hebben een lijst met verschillende leestips samengesteld.

Bekijk en reserveer direct!