Liereland Leesbende - lezen met lol

Omdat er tijdens de Corona-schoolsluiting niet veel samen gelezen kon worden werd er vanuit school contact gezocht met de bibliotheek. Wij bedachten een speciaal na-schools programma, de Liereland Leesbende. Om te lezen met lol én het stimuleren van de leesmotivatie.

Lezen is belangrijk. Niet alleen om plezier te beleven aan verhalen maar ook om kennis te krijgen en je in te leven in het leven van andere kinderen, dieren en verre landen. Om je te laten nadenken, zeker als je over de inhoud praat of er een verwerking aan vastknoopt.

De Leesbende op school

Omdat er tijdens de Corona-schoolsluiting niet veel samen gelezen kon worden werd er vanuit school contact gezocht met de bibliotheek. Wij bedachten een speciaal na-schools programma, de Liereland Leesbende. Hierbij hebben we regelmatig gebruik gemaakt van de challenges uit filmpjes van de BiebBoys, www.biebboys.nl

Samen met twee onderwijsassistenten hebben we twaalf bijeenkomsten georganiseerd in twee leeftijdsgroepen, in de periode tussen de zomer- en de kerstvakantie.

Liereland Leesbende voor lezen met lol

Bij de Leesbende stond gevarieerd lezen met plezier voorop. Er werden veel doe-activiteiten rondom boeken, teksten en verhalen aangeboden. Ook brachten de kinderen een bezoek aan Bibliotheek de Mare.

Wij willen dat de kinderen hun leesmotivatie vergroten en interesse houden of krijgen in veel verschillende onderwerpen. En ondertussen hun leesniveau verbeteren. Kampioen van de Leesclub was wat dat betreft Lola: tijdens deze maanden ging ze fanatiek lezen en steeg ze vier niveaus met lezen!

De overheid doet steeds meer online en ook jij kunt daar gebruik van maken. Bij het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kun je terecht met al je vragen hierover! Heb je vragen over de overheid? In de bibliotheek helpen we je verder. Kijk voor meer informatie op onze website.