Bibliotheek Kennemerwaard zoekt ‘levende boeken'

oproep levende boeken

Begin volgend jaar komt de Human Library naar Bibliotheek Kennemerwaard in Heerhugowaard Centrum. Hier leen je geen papieren boeken, maar echte mensen met een verhaal. ‘Levende boeken’ zijn personen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen zoals mensen met een onalledaagse achtergrond of overtuiging.

Wat is de Human Library?

The Human Library wil mensen uitdagen verder te kijken door in gesprek te gaan met die vreemde ‘ander’. Met een ‘boek’ uit de Human Library luister je naar bijzondere levensverhalen. Zo kunnen bezoekers een gesprek aangaan met Boektitels als ‘Transgender’, ‘Moslim’ en ‘Gehandicapt’. Op de website www.thehumanlibrary.nl zie je filmpjes en foto’s van verschillende edities. Het werkt zoals een bibliotheek: je kiest uit diverse verhalen. Je geeft aan met wie je in gesprek wilt. Dan brengt een ‘matchmaker’ jou en het ‘menselijke boek’ met elkaar in contact. De gesprekken duren maximaal 20 minuten.

Zelf deelnemen als ‘levend boek’?

De organisatie van de Human Library zoekt enthousiaste, nieuwsgierige mensen met een open blik en een groot hart. Je hebt een bijzonder levensverhaal, waarin buitensluiting, discriminatie, stigmatisering of vooroordelen een rol spelen of hebben gespeeld. Je bent 18+ en bij voorkeur woonachtig in de gemeente Heerhugowaard. Je bent zaterdag 22 januari beschikbaar. Elk potentieel boek krijgt eerst een intakegesprek, waarna gezamenlijk wordt besloten tot deelname.

Aanmelden

Belangstellenden uit Heerhugowaard en omgeving die zelf te maken hebben met vooroordelen en daarover in gesprek willen met een ander, kunnen zich aanmelden als ‘levend boek’. De editie van Human Library in de Bibliotheek van Heerhugowaard Centrum vindt plaats op zaterdag 22 januari. Wil je meer informatie of wil je je alvast aanmelden? Stuur een mail naar en . Op maandag 8 november is er al een eerste koffie kennismakingsbijeenkomst, komt dit te vroeg? Geen nood er volgen er meer!