Bestrijding laaggeletterdheid

Opening zwefboekenstation op De Wegwijzer

Van 6 tot en met 12 september was de week van Lezen en Schrijven. Op woensdag 8 september is er wereldwijd aandacht geweest voor de Dag van de Alfabetisering. Beiden zijn bedoeld om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen.

Bestrijding laaggeletterdheid

Gemiddeld 11% van de beroepsbevolking heeft problemen met basisvaardigheden als lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Bibliotheek Kennemerwaard biedtvaak in samenwerking met sociaal maatschappelijke partners, een groot aantal activiteiten aan om laaggeletterdheid te voorkomen en te bestrijden.

Misschien ben je ons wel tegengekomen met onze bakfiets in je gemeente!Met deze bakfiets promoten wij onze activiteiten op het gebied van laaggeletterdheid.

Bakfietstour II

Ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn?

Speel het Escapekoffer spel

Geef je op,samen met  eengroepje vrienden, collega’s of familieleden(maximaal vier personenom met begeleiding vanuit de bibliotheek het Escapekoffer spel te spelen. Het spel duurt ongeveer een kwartier. Je kunt dan zelf ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn.

Escapespel laaggeletterdheid

Aanmelden

Geef je op bij de klantenservice en wij bellen je terug om een afspraak op maat te maken. Bij organisaties komen wij ook graag langs op locatie.
Telefoonnummer Klantenservice: 072 - 515 66 44 of mail naar .