Vacature - Consulent Bibliotheek op School 12+

collega gezocht

Vind je het belangrijk dat leerlingen op het VO en het MBO hun leesplezier vergroten? En kun jij ook docenten op het gebied van leesmotivatie enthousiasmeren en motiveren? Dan zit je in team Educatie 12+ vast op je plek!

In verband met de uitbreiding van het aantal samenwerkingen met VO en MBO scholen zoekt Bibliotheek Kennemerwaard een

Consulent Bibliotheek op School 12+

(12 uur per week)

Bibliotheek Kennemerwaard werkt structureel samen met een aantal VO en MBO scholen op het gebied van lezen om het leesplezier en de leesmotivatie van de leerlingen te verhogen en deskundigheid van de docenten te vergroten. Binnen het programma Educatie werk je voornamelijk samen met het team 12+.

Wat ga je doen?

Als Consulent Bibliotheek op School ben je de vertegenwoordiger van de bibliotheek binnen het VO en MBO en werkzaam op meerdere scholen in ons werkgebied. Je ondersteunt docenten bij het opstellen van een leesplan. Tevens stimuleer en enthousiasmeer je leerlingen tot het krijgen van plezier in lezen. Je verzorgt de ontwikkeling en uitvoer van educatieve lessen en projecten.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een collega die
✓ affiniteit heeft met VO en MBO en het werken met (digitale) verhalen.
✓ graag met jongeren werkt.
✓ aantoonbare kennis heeft op het gebied van leesplezier en Young Adult literatuur.
✓ kennis heeft van nieuwe media.
✓ pedagogisch en didactisch vaardig is.
✓ zelfstandig projecten kan ontwikkelen en implementeren, maar ook weet wat samenwerken is.
✓ ondernemend en praktisch is ingesteld.
✓ samen met betrokken docenten kan bouwen aan een goede leesomgeving en leescultuur.
✓ bereid is om op projectbasis meer uren te draaien binnen het programma Educatie.
✓ minimaal MBO+ werk- en denkniveau heeft.

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende functie met ruimte voor initiatief, ontwikkelmogelijkheden en een functie die veel contacten intern en extern met zich meebrengt. Je werkt in een inspirerende omgeving met betrokken collega's. Samen met het team, net als de gehele organisatie, geef je vorm aan zelforganiserend werken, waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt in je werk.

Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Openbare Bibliotheken. De functie is gekoppeld aan het functieprofiel van programmaconsulent B en is gewaardeerd in salarisschaal 7. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Je wordt automatisch lid van onze bibliotheek en leent zo kosteloos onze materialen.

Onze organisatie

Bibliotheek Kennemerwaard is een ambitieuze organisatie die het bibliotheekwerk verzorgt in de gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard. In deze gemeentes hebben we 14 vestigingen. Bij Kennemerwaard werken ca. 150 medewerkers t.b.v. de programma’s Participatie & Zelfredzaamheid, Ontwikkeling & Ontplooiing en Educatie. Dit uit zich in activiteiten voor scholen, kinderopvang, inwoners, bezoekers en maatschappelijke partners om projecten gericht op leesbevordering, educatie, algemene ontwikkeling en participatie in onze samenleving mogelijk te maken. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers actief. Per 1 januari 2021 is de bibliotheek bestuurlijk gefuseerd met Artiance, centrum voor de kunsten.

Solliciteren

De bibliotheek wil een diverse organisatie zijn, waar iedereen welkom is. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Annemarie Kraaier, programmaconsulent Educatie 12+ op telnr. 06-15186249. Je kunt je sollicitatie voorzien van motivatie en CV tot uiterlijk 18 augustus mailen naar Evelyne de Rijk, . De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 34.

Ben jij de pionier met lef die wij zoeken? We zien je sollicitatie graag tegemoet!