Nieuws

Opening zwerfboekenstation op Basisschool De Wegwijzer

Opening zwefboekenstation op De Wegwijzer

Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt een boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein en nu ook… op Basisschool De Wegwijzer in Overdie. Op donderdag 1 juli opende wethouder Elly Konijn-Vermaas een nieuw zwefboekenstation op De Wegwijzer. Enthousiaste leerlingen hebben samen met leesconsulent Susanne Overtoom van Bibliotheek Kennemerwaard een splinternieuw zwerfboekenstation op school gerealiseerd. Het zwerfboekenstation krijgt een speciale plek in de school. Het idee achter het station is om lezen en vooral het thuislezen te bevorderen.

Donaties

Wethouder Elly-Konijn-Vermaas doneerde voor ze het zwerfboekenstation officieel opende het boek Achtse-groepers huilen niet van Jacques Vriens. Gulle donaties zijn een goede manier om zwerfboekenstations van boeken te voorzien. Daarna knipte ze het lint door en trokken de leerlingen het prachtige inpakpapier van de boekenkast af. Daarmee was de opening van het zwerfboekenstation op De Wegwijzer een feit.

Neem me mee!

Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op deze website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is.