Hulp nodig bij digitale coronazaken?

Hulp nodig bij het maken van een (digitale) afspraak voor een prik. Of de CoronaCheck-app?  De bibliotheek helpt je op weg. We bieden hulp bij het gebruik van de app, het printen van het coronabewijs of het maken van een afspraak. Bekijk wanneer er een inloopspreekuur is bij jou in de buurt.

Hoe maak ik een afspraak voor mijn boosterprik?

Vanaf het moment dat jouw geboortejaar aan de beurt is kun je online een prikafspraak maken. Je krijgt hiervoor een brief. Een afspraak maken kan dan ook telefonisch, maar online, met DigiD heeft de voorkeur. Om je hierop voor te bereiden is er een demo met uitleg beschikbaar. Hier leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt.

De online uitleg is te vinden op uitlegprikafspraak.nl

Vind je het toch lastig om zelf een afspraak te maken? Bij de bibliotheek helpen we je graag verder.

Kom naar ons inloopspreekuur

Wekelijks spreekuur voor hulp bij digitale coronazaken in diverse bibliotheken

Wat is de CoronaCheck-app?

CoronaCheck app nl

Met de CoronaCheck-app kan je laten zien dat je negatief getest bent. Of dat je de prik tegen corona hebt gehad. Of dat je in het afgelopen half jaar hersteld bent van corona.

Check voor alle informatie, vragen en het downloaden van de app op: > www.coronacheck.nl

Waar gebruik ik de CoronaCheck-app voor?

Bij de ingang van een evenement in Nederland laat je de CoronaCheck-app zien. Vanaf 1 juli mag je met deze coronapas reizen naar een ander EU-land.

Hulp nodig bij bij de CoronaCheck-app?

Heb je moeite met het gebruiken van de CoronaCheck-app? Of heb je nog geen DigiD waardoor je jouw gegevens niet kunt ophalen?
Medewerkers van Bibliotheek Kennemerwaard helpen je hier graag bij. Neem contact op met de klantenservice van Bibliotheek Kennemerwaard om je vraag te stellen en wij helpen je op weg.
Via de telefoon:  072 - 515 66 44 of e-mail:

Samenwerking met partners

Diverse partners in de regio helpen jou graag op weg. Bekijk in dit overzicht wie jou waarmee kan helpen.

Corona check app partners

Uitleg afspraak coronaprik - Boostervaccinatie - DigiSterker

Uitleg CoronaCheck - DigiSterker

Hulp bij basisvaardigheden

Bibliotheek Kennemerwaard wil graag inwoners ondersteunen bij het verbeteren van hun basisvaardigheden. De bibliotheek biedt onder meer hulp bij het lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal, rekenen of bij het omgaan met de computer.