Ondertekening overeenkomst iPabo en Bibliotheek Kennemerwaard

Tekenmoment overeenkomst

In Alkmaar zetten Hogeschool IPABO en Bibliotheek Kennemerwaard samen in op de bewustwording van het belang van lezen voor de ontwikkeling van het kind. Deze samenwerking is vandaag officieel vastgelegd. In aanwezigheid van de wethouder van Alkmaar Elly Konijn-Vermaas, hebben Erna Winters, bestuurder ABC Huis (ABC Huis is een bestuurlijke fusie van Bibliotheek Kennemerwaard en Artiance) en Eric Westhoek, voorzitter CvB Hogeschool IPABO, de handtekeningen gezet.

De bibliotheek zal met gastcolleges, excursies en een schat aan jeugdboeken toekomstige leerkrachten weten te inspireren om kinderen taalvaardiger te maken. Het begrip ‘de bibliotheek op school’ wordt hiermee verweven in de onderwijsmodules op de pabo. De zichtbaarheid van jeugdliteratuur letterlijk vergroten en laten samensmelten met andere vakgebieden. Leesplezier staat voorop, voor kind én student.