Nieuws

Voorlezen in de Taal van je hart

vrienden_voorlezen

Het project Voorlezen in de Taal van je hart, is van start gegaan. Dit project is mogelijk gemaakt dankzij de financiele bijdrage van de Vrienden van Bibliotheek Kennemerwaard. 

We hebben een mooi bedrag mogen ontvangen vanuit het Vriendenproject. We hebben dit geld goed gebruikt om onze anderstalige collectie aan te vullen. Er zijn maar liefst 90 prentenboeken in het Pools, Turks, Arabisch, Tigrinya en Somalisch besteld. Sommige prentenboeken zijn meertalig (bijv. Arabisch/Engels).

Ook hebben we enkele Nederlandstalige aanwijs- tekstloze en zoekboeken gekocht. Hiermee stellen we ouders, die laagtaalvaardig zijn, in staat om samen met hun kind(eren) op een laagdrempelige manier een boek te beleven, met elkaar in gesprek te gaan, samen te fantaseren en tegelijkertijd de taalontwikkeling te bevorderen.

Inmiddels is het merendeel van de boeken geleverd. De boeken krijgen een prominente plek op de jeugdafdelingen in de vestigingen Alkmaar Centrum, Alkmaar Overdie, Castricum en Heerhugowaard. De boeken kunnen uiteraard ook vanuit andere vestigingen worden geleend.

 

Meer weten over onze Vrienden? Je leest het hier.