Ondertekening intentieverklaring fusie bibliotheken Langedijk en Kennemerwaard

Ondertekening intentieverklaring (Foto gemaakt door Theo Annes)

De gemeente Langedijk en Heerhugowaard zijn sinds 1 januari 2020 ambtelijk gefuseerd.  Het doel van beide gemeenten is om op 1 januari 2022 ook bestuurlijk gefuseerd te zijn. Er ontstaat dan een nieuwe gemeente, Dijk en Waard. Daardoor is ook het samengaan van de bibliotheken in beide gemeentes een logische vervolgstap. Op woensdag 10 maart is hiervoor een intentieverklaring ondertekend.

De gemeente Langedijk heeft een zelfstandige openbare bibliotheek, Bibliotheek Kennemerwaard verzorgt het bibliotheekwerk in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen en Castricum. De gemeentelijke fusie van Heerhugowaard en Langedijk gaf aanleiding tot het onderzoeken van de mogelijkheid van een fusie tussen beide bibliotheekorganisaties. Na goed overleg en gedegen onderzoek werden de fusieplannen kracht bijgezet door de ondertekening van een intentieverklaring. Hierin spreken beide partijen zich uit om tot een fusie van Bibliotheek Langedijk en Bibliotheek Kennemerwaard te komen.

Ondertekening

Op woensdag 10 maart werd in De Binding door de heer Ron Vonk, voorzitter van het bestuur van de Bibliotheek Langedijk en Erna Winters, directeur van de Bibliotheek Kennemerwaard de intentieverklaring ondertekend. De meerwaarde voor een fusie wordt door alle betrokkenen duidelijk gezien. Een verhoging van de kwaliteit van dienstverlening, financiële voordelen en meer mogelijkheden voor de gebruikers van de bibliotheek. Erna Winters spreekt de hoop uit op een goede samenwerking met Bibliotheek Langedijk en met de gemeente.