Poëziesymposium Alkmaar Dichtstad

Vanuit Podium Victorie wordt het poëziesymposium ‘Alkmaar Dichtstad’ gepresenteerd. Kijk je mee op donderdag 28 januari 2021 om 20.00 uur?

28 januari 2021 is Gedichtendag, hét poëziefeest van Nederland. In Alkmaar start de poëzieweek met een bijzonder initiatief. Vanuit Podium Victorie wordt het poëziesymposium ‘Alkmaar Dichtstad’ gepresenteerd. Alkmaar Dichtstad zend op 28 januari 2021 om 20:00 uit het Poëziesymposium uit via de website van Alkmaar Dichtstad en Bibliotheek Kennemerwaard. Kijk je mee? Poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen. De Poëzieweek 2021 vindt plaats van donderdag 28 januari t/m woensdag 3 februari. Het thema van deze negende Poëzieweek is SAMEN.

Alkmaarse dichters

Tijdens het poëziesymposium wordt het werk van de Alkmaars dichter Tentije als uitgangpunt genomen. Hans Tentije, die momenteel in Alkmaar woont, heeft tijdens zijn 45-jarig dichterschap een indrukwekkend oeuvre opgebouwd van inmiddels achttien bundels. In zijn nieuwste, Nergens anders, is de tijd en het voorbijgaan een van de terugkerende thema’s. Alkmaarse dichters waaronder Eventjeseefje halen inspiratie uit deze thema’s en presenteren tijdens het poëziesymposium hun eigen werk. Stadsdichter Joris Brussel en dichter Margreet Schouwenaar leveren ook een bijdrage aan het programma.

De rol en het belang van poëzie

Presentator Isil Vos (bekend van Stichting Nieuwe Helden) gaat tijdens het poëziesymposium in gesprek met dichters uit het land over onder andere de rol van poëzie, het belang van poëzie voor de stad Alkmaar, en over hun eigen beweegredenen om poëzie te schrijven. Dichters die aan het woord komen zijn Ingmar Heytze (dichter/auteur), Justin Samgar (dichter/storyteller/spoken word) en jonge maker Adriana Ivanova aka Hartkamers (dichter/copywriter/storyteller).

Alkmaar Dichtstad

Alkmaar Dichtstad neemt het werk van Hans Tentije en andere Alkmaarse dichters als inspiratiebron voor workshops, lezingen en lessenreeksen. Daarnaast worden andere activiteiten georganiseerd die het dichterschap in Alkmaar stimuleren.

Alkmaar Dichtstad (www.alkmaardichtstad.nl)) is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard in samenwerking met de gemeente Alkmaar.