Direct naar de inhoud

Nieuws

Vacature - Informatieconsulent omgeving Alkmaar

Collega gezocht

Bibliotheek Kennemerwaard zoekt een Informatieconsulent in omgeving Alkmaar (18 uur) 

Wat ga je doen en met wie? 

Vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappijZet je graag andere mensen in hun kracht? Ben je een creatief en organisatorisch talent? Dan zit je in team Participatie en Zelfredzaamheid (P&Z) vast op je plek!

Als informatieconsulent organiseer je activiteiten en projecten gericht op het stimuleren van de zelfredzaamheid van onze inwoners. Je verbindt projecten aan actuele thema's en maakt lokale partners enthousiast voor een samenwerking.Je legt en onderhoud contacten met diverse lokale partners en brengt bij hen projecten en activiteiten onder de aandacht. Met welke lokale partners we al samenwerken? Diverse welzijnsorganisaties, de Blijf groep en het WNK. Maar het kan ook een supermarkt in een specifieke wijk zijn.Op die manier zorg jij ervoor dat je weet wat er speelt bij onze inwoners enpas je onze projecten daarop aan. Tot slot verricht je administratieve, coördinerende en ondersteunende taken die bij deze activiteiten horen.

Dit team binnen P&Z bestaat uit 9 bevlogen consulentenHet team geeft, net als de gehele organisatie, vorm aan zelforganiserend werken. Als je het leuk vindt om veel vrijheid en verantwoordelijkheid te krijgen dan zijn we benieuwd naar jou!

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een collega die:

  • minimaal MBO+ werk- en denkniveau heeft;
  • aantoonbare affiniteit heeft met de doelgroep van P&Z
  • ervan geniet plannen te bedenken met een team, maar zelfstandig verantwoordelijk kan nemen voor de uitvoer;
  • verbindend is: makkelijk contact maakt met mensen en enthousiasme uitstraalt in dat contact;
  • creatief is; actuele thema's weet te vertalen naar een vernieuwend project/programma;
  • klantgericht is: van nature mogelijkheden zoekt om samen te werken en daarbij de behoefte van onze klanten centraal stelt;  
  • idealiter een opleiding en/of werkervaring binnen het sociaal domein heeft. 

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende functie met ruimte voor initiatief, ontwikkelmogelijkheden. Het betreft een aanstelling voor de duur van eehalf jaar met de intentie om te verlengen.De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Openbare Bibliotheken. De functie is gekoppeld aan het functieprofiel van informatieconsulent A en is gewaardeerd in salarisschaal 6 (range van 2066 – 2817 euro o.b.v. 36 uur). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Je ontvangt een reiskostenvergoeding (vanaf 10 km reistijd tot 40 km). Je wordt automatisch lid van onze bibliotheek en leent zo kosteloos onze materialen.

Onze organisatie       

Bibliotheek Kennemerwaard is een ambitieuze organisatie die het bibliotheekwerk verzorgt in de gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard. In deze gemeentes hebben we 14 vestigingen. Bij Bibliotheek Kennemerwaard werken ca. 150 medewerkers t.b.v. de programma’s Participatie & Zelfredzaamheid, Ontwikkeling & Ontplooiing en Educatie. Dit uit zich in activiteiten voor scholen, kinderopvang, inwoners, bezoekers en maatschappelijke partners. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers actief. 

Denk je bij de bibliotheek alleen aan boeken? Jammer, want we doen zoveel meer! De bibliotheek werkt samen met partners binnen o.a. gemeenten, culturele en maatschappelijk instellingen, kinderopvang en scholen om projecten gericht op leesbevordering, educatie, algemene ontwikkeling en participatie in onze samenleving mogelijk te maken. Dat doen we voor, en samen met inwoners. Waar de bibliotheek van oudsher een plek was om boeken (en andere materialen) te lenen, biedt zij nu steeds een antwoord op diverse maatschappelijke vraagstukken. 

De bibliotheek wil een diverse organisatie zijn, waar iedereen welkom is. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van de gemeentes. We verwelkomen daarom graag sollicitaties van mensen die nu in onze instelling ondervertegenwoordigd zijn. 

Solliciteren?

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Raymond Westenberg (06 - 24328379) of Marian Lerchbaumer (06 – 10299934

Mail je sollicitatie voorzien van motivatie en CV tot uiterlijk 8 februari naar Evelyne de Rijk, . Let op! Het eerste sollicitatiegesprek vindt plaats op 18 februari (waarschijnlijk online).  

We zien je sollicitatie graag tegemoet!