Stel je vraag! gaat internationaal

Artikel Alkmaarsche Courant 26-09-1860

Buitenlandse historicus vindt antwoord via Bibliotheek Kennemerwaard en Regionaal Archief Alkmaar.

Pasgeleden kwam er bij Stel je vraag! een interessante vraag binnen. De vraag was van een historicus uit Noorwegen en ging over de inscriptie op een oude strijkstok van een cello. Op de strijkstok staat "Aan C Coster ter aanmoediging van het gezelschap Harmonie te Alkmaar". De vraagsteller wilde meer informatie over "gezelschap Harmonie" in Alkmaar, en over C. Coster.

Een medewerker van het Regionaal Archief Alkmaar vond een uittreksel waaruit bleek dat de harmonie was opgericht op 7 januari 1805. In een artikel uit de Alkmaarsche Courant van 23 september 1860 bleek dat C. Coster deel uitmaakte van de Harmonie. Ook schreef hij de  muziek voor het lied ‘Van Alkmaar de Victorie’, over de overwinning op de Spanjaarden in 1573. Het lied dat nog steeds gezongen wordt op 8 oktober. Hoe leuk is dat.

Stel je vraag!

is een dienst van Bibliotheek Kennmerwaard en dé plek waar je met al je informatieve vragen naartoe kan. Je kan hier terecht met allerlei soort vragen. Mail je vraag naar dit mailadres en wij gaan zo snel mogelijk aan het werk om een antwoord voor je te vinden. Zit jij ook met een vraag? Of heb je een antwoord gevonden waar je niet helemaal zeker van bent? Probeer Stel je vraag! eens uit en mail naar . We zijn benieuwd waar we jou mee kunnen helpen.