De bibliotheek staat midden in de samenleving, ook tijdens een lockdown

logo kennemerwaard

Ook dit jaar deden wij mee met Generation Code bij het Europees Parlement. Dit jaar niet fysiek maar online. Hiervoor maakten we een videoboodschap waarin we vertellen (Engels) wat Bibliotheek Kennemerwaard allemaal doet.

Korte samenvatting

Toen de bibliotheek op 16 maart tijdelijk dicht ging, werden er allerlei alternatieve diensten voor onze klanten opgestart. Normaal gesproken vinden onze activiteiten plaats in een van onze vestigingen, scholen of bij één van onze partners. We hebben veel activiteiten en diensten online aangeboden, zoals je in het filmpje ziet (Engels). Voor onze jongste klanten organiseerde BiebStart online leessessies voor 0 tot 4-jarigen en hun ouders. Oudere kinderen konden kiezen uit bijna 60 leuke en leerzame lees- en lestips, van dBos (de bibliotheek op school) Online. Via VideoLab zagen zij videoboodschappen van collega’s, waarin bijvoorbeeld een leuke workshop of opdracht werd uitgelegd. Ook is er een speciaal project opgezet voor een basisschool, waarbij we hebben gezorgd voor boeken en lessen voor leerlingen en ouders. Bezoekers die eerder naar de bibliotheek kwamen voor taallessen, sloten zich aan bij een online club om met elkaar en met ons in contact te blijven. En voor degenen die worstelen met digitale vaardigheden, werden videoconferenties en telefoongesprekken georganiseerd om hen te helpen online te gaan. Maar er was meer: een online leesclub voor volwassenen, er werd gebeld met onze leden voor wie wij Bibliotheek Aan Huis verzorgen, en mensen konden onze Poëzielijn bellen.

Kortom de bibliotheek staat midden in de samenleving, ook tijdens een lockdown. En daar zijn we trots op!