Wat doet een voorleesconsulent op een kinderdagverblijf?

Via het leesbevorderingsprogramma BoekStart in de kinderopvang komen op steeds meer kinderopvanglocaties voorleesconsulenten van de Bibliotheek. De voorleesconsulent voedt en inspireert de voorleescoördinator en de overige pedagogisch medewerkers. Maar wat doet een voorleesconsulent en op welke manier stimuleert zij samen met de pedagogisch medewerkers het voorleesklimaat? Om een beter beeld te krijgen wat een voorleesconsulent doet, zijn de belevenissen op de werkvloer door onze eigen voorleesconsulent Rian Koopman beschreven. Lees je mee?

Je leest haar blogs hier.

Rian Koopman heeft jaren voor de klas gestaan als lerares en heeft de overstap gemaakt naar de Bibliotheek. Ze is nu vier jaar werkzaam als (voor) leesconsulente voor de Bibliotheek op school en BoekStart in de kinderopvang (Bibliotheek Kennemerwaard). In drie blogs vertelt ze enthousiast over haar werk.

De blogs verschenen op KinderopvanTotaal.nl van oktober – december 2019.