Het Kinderboekenweekfeest: Inspiratie, informatie en ontspanning!

Voor leerkrachten van de onderbouw (groep 1 t/m 4). Op dinsdagavond 15 september organiseren Bibliotheek Kennemerwaard, Clavis Uitgeverij, Willewete Educatief Centrum, Artiance en Bureau Cultuur Primair een unieke bijeenkomst ter inspiratie voor de Kinderboekenweek 2020.

Programma

De avond is opgesplitst in twee delen: een deel volg je in Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Alkmaar Centrum. Lisa Templon, theaterdocente van Artiance geeft een workshop over hoe je de verhalen uit de twee kerntitels voor de onderbouw (Het ongelooflijk maar waar gebeurde verhaal over de dino’s en Willewete – De Grieken) kunt inzetten bij dramalessen. Per boek zijn er twee uitgewerkte lessen die na afloop worden meegegeven. Angela Pater (consulent educatie bij Bibliotheek Kennemerwaard) geeft tips hoe je bij deze twee boeken de tekst centraal stelt en werkt aan o.a. begrijpend kijken en luisteren met het oog op De doorgaande leeslijn: De leesontwikkeling van 0-20 jaar (Stichting Lezen).

Het andere deel vindt plaats in het Hooge Huys, bij Clavis Uitgeverij. Auteur en illustrator Mack van Gageldonk komt op bezoek om te vertellen over zijn werk. Hij maakt informatieve boeken voor kleuters met behulp van foto’s en tekeningen. Na het succes van zijn boek Rijden, vliegen, varen tijdens de vorige Kinderboekenweek, komt hij dit jaar met Wat een geschiedenis! Hierna word je ondergedompeld in de wereld van een uitgeverij: hoe werkt dat eigenlijk: van manuscript tot boek? Verder vertellen we over de visie van Clavis op kinderen en hoe die visie tot uiting komt in onze boeken en in ons Willewete Educatief Centrum. We sluiten af met de Knallende-Kinderboekenweek-Quiz, waarbij natuurlijk prachtige prijzen zijn te winnen!

Kosten & reserveren

Door onze samenwerking met Bureau Cultuur Primair kunnen we ook dit jaar deze avond weer gratis aanbieden. Door de coronamaatregelen zijn er minder plaatsen beschikbaar; reserveer dus snel een plaats, want vol is dit keer ook echt vol.

Reserveren kan via:

Tijdens deze avond krijg je:

• Inspiratie en informatie om de Kinderboekenweek op jouw school tot een waar leesfeest te maken
  • Een goed gevulde goodiebag
  • Een exemplaar van de publicatie ‘De doorgaande leeslijn: De leesontwikkeling van 0-20 jaar’ van Stichting Lezen
  • Een uitwerking van 4 theaterlessen (2 lessen per boek)
  • Een gezellige avond over kinderboeken in inspirerende omgevingen
  • Koffie, thee en wat lekkers
  • En nog even napraten na afloop voor wie wil!

15 september 2020 van 18.30 - 22.00 uur

Plaats

Het Hooge Huys in Alkmaar én Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar Centrum(naast elkaar gelegen)

Voor wie

Deze inspirerende avond is bedoeld voor leerkrachten van de onderbouw (groep 1 t/m 4).

logo clavis rood artiance blok logo rood  logo cultuurprimair  logo Kennemerwaardpos kleur