Vakantielezen

Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. Via de digitale Thuiseditie kun je als gezin in de vakantie op ontdekkingsreis. Via wekelijkse opdrachten gedurende de zomervakantie wordt de lees- en taalomgeving van de kinderen gestimuleerd.

Wat gaan we doen?

VakantieLezen is speciaal voor basisschoolleerlingen van groep 3 & 4. Op diverse scholen hebben de leesconsulenten van de Bibliotheek op School landkaarten uitgedeeld. Hierop staan 6 landen. Voor elk land kunnen jullie als gezin een sticker verdienen door opdrachten te maken op www.vakantie-lezen.nl . Zijn alle opdrachten van een land af? Dan heb je dat codewoord compleet. Geef dit woord door bij jou in de bieb en ontvang een sticker voor op de landkaart. Landkaart helemaal vol? Laat hem zien in de bieb en ontvang een leuk prijsje!

Heb jij geen landkaart gekregen? Geen nood, je kunt een landkaart namelijk ook ophalen in de bibliotheek. Dit kan vanaf 6 juli, dat is ook het moment waarop je een sticker op kunt komen halen.

De Bibliotheek op School consulenten wensen je een fijne vakantie met veel leesplezier!