Direct naar de inhoud

Nieuws

Human Library Online

Woensdag 8 juli 2020 | 20:00 tot 22:00

Op deze avond leen je geen boeken, maar mensen. De ‘levende’ boeken hebben bijzondere (levens)verhalen, waarin discriminatie, uitsluiting, stereotypering en vooroordelen een belangrijke rol spelen.

 

In totaal zijn er 15 levende boeken bereid het publiek tijdens intieme, ontroerende, grappige en confronterende gesprekken een kijkje in hun leven te geven. Er zijn diverse boeken beschikbaar met titels als Depressie, Verslaafd, Transgender, Gesluierd, Hiv-positief en nog vele anderen.

 

Hoe werkt het?

Deze editie vindt online plaats en iedereen kan mee doen! Zo kun je vanuit je eigen huis een Levend Boek ontmoeten. Het enige dat je nodig hebt is een laptop of een smartphone. En de ‘gewone’ regels zijn van toepassing: je mag alles vragen, als het maar met respect gebeurt. Een gesprek duurt 20 tot 30 minuten. Lees hier meer over hoe het werkt.

Aanmelden voor Human Library Online

Aanmelden is belangrijk, er zijn namelijk maar enkele plekken beschikbaar. Dit kan via https://www.thehumanlibrary.nl/agenda/8juli

 

De Human Library is een initiatief van Europe Direct Noord-Holland Noord, Bibliotheek Kennemerwaard en Art. 1 Bureau Discriminatiezaken.