Nieuws

Online Boekenclub

handreiking boek

Bibliotheek Kennemerwaard is gestart met de Online Boekenclub. Nu we elkaar niet meer fysiek kunnen treffen om over boeken te praten gaan we het online oppakken via het platform Jitsi. Je kunt meepraten over boeken met als thema: autisme, adoptie, religie in de kindertijd of over ‘De zeven zussen’.

 

Dit doen we door te videobellen via Jitsi. Het is heel makkelijk te gebruiken op je telefoon of tablet als je de app ‘Jitsi meet’ download. Als je wilt kun je hulp inschakelen bij digitale vragen of we regelen vooraf een testgesprekje. Meer informatie over Jitsi vind je onderaan deze pagina. 

Om iedereen de gelegenheid te geven om mee te praten, werken we met kleine groepen van maximaal 6 personen.

Je kunt je aanmelden via e-mail, je ontvangt dan een link. Hier hoef je alleen maar op te klikken op de afgesproken datum en tijd. Het aanmaken van een account is niet nodig.  Om te kunnen werken met Jitsi heb je Google Chrome nodig. Handleiding Jitsi.

19 mei | Praten over de boeken van ‘De zeven zussen’ van Lucinda Riley 

De Zeven Zussen-reeks van Lucinda Riley is zonder enige twijfel dé leessensatie van dit en vorig jaar. Inmiddels zijn er zes delen verschenen in de populaire serie, waarvan de laatste, Zon in februari van dit jaar uit is gekomen. Wil jij naar hartenlust praten over je favoriete boekenserie met andere fans? Tref hier medelezers die net zo enthousiast zijn over deze boeken. En ... wie denk jij dat de zevende zus kan zijn? Het maakt niet uit hoeveel boeken je van deze reeks hebt gelezen om mee te praten.

Datum:               dinsdag 19 mei 
Tijd:                   11.00 - 12.00 uur 

Wil je graag deelnemen? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar  vòòr 15 mei. Vermeld in de e-mail je naam, telefoonnummer en 'Online boekenclub - de zeven zussen'. 

20 mei | Praten over boeken met het thema: autisme

Praat mee over boeken waar autisme een rol in speelt en koppel die aan eventuele eigen ervaringen. Een bekend boek is Het Rosie-project van Graeme Simsion of het misschien iets minder bekende Tussen twee werelden van Franco Faggiani (beide zijn te leen bij de Onlinebibliotheek). Misschien weet je zelf nog een aanrader en wil je dit delen met anderen? Geef je op voor de Online Boekenclub om het hier met elkaar over te hebben. 

Datum:           woensdag 20 mei  
Tijd:                  10.00 - 11.00 uur 

Wil je graag deelnemen? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar  vòòr 15 mei. Vermeld in de e-mail je naam, telefoonnummer en 'Online Boekenclub - autisme'. 

20 mei | Praten over boeken met het thema: religie in de kindertijd 

Lees jij ook graag boeken waarin het geloof tijdens de jeugd een grote rol speelt?  Een boek zoals bv “Magdalena” van Maarten ‘t Hart. Misschien vind je het leuk om over dit thema te praten met elkaar, eigen ervaringen uit te wisselen. Heb je zelf prettige herinneringen of misschien minder leuke? Misschien herken je het een of ander in boeken zoals “Knielen op een bed violen” van Jan Siebelink, “Dorsvloer vol confetti” van Franka Treur of “De avond is ongemak” van Marieke Lucas Rijneveld. Als je een ander boek met dit onderwerp hebt gelezen, is dat ook prima. 

Alle genoemde boeken zijn ook als E-book te lezen via de bibliotheek. 

Datum:           woensdag 20 mei  
Tijd:                  11.00 - 12.00 uur 

Wil je graag deelnemen? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar  vòòr 15 mei. Vermeld in de e-mail je naam, telefoonnummer en 'Online Boekenclub -religie'. 

22 mei | Praten over boeken met het thema: adoptie

Praat mee over boeken waar adoptie een rol in speelt en koppel die aan eventuele eigen ervaringen. Uitgangspunt is het boek Tijd van onschuld, over een afstandsmoeder, van Agnes Klitsie. Andere boeken over dit thema in de onlinebibliotheek.nl zijn Welkom in adoptieland over een geadopteerde jonge vrouw uit Korea en Net even anders over gezinnen met adoptie-  en biologisch eigen kinderen. De gespreksleider is zelf adoptiemoeder. Misschien weet je zelf nog een aanrader en wil je dit delen met anderen? Geef je op voor de Online leesclub om het hier met elkaar over te hebben. 

Datum:               vrijdag 22 mei 
Tijd:                   10.00 - 11.00 uur 

Wil je graag deelnemen? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar  vòòr 15 mei. Vermeld in de e-mail je naam, telefoonnummer en 'online boekenclub -adoptie'. 

Aanvullende informatie 

Hier vind je een handleiding over het gebruik van Jitsi.

Om te werken met Jitsi op de laptop of computer heb je Google Chrome nodig. Heb je nog vragen of loop je tegen een digitaal probleem op? Bibliotheek Kennemerwaard verzorgt digitale spreekuren waar je jouw vraag kunt stellen. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van Bibliotheek Kennemerwaard voor het maken van een afspraak. Dit kan telefonisch 072 – 515 66 44 of per mail . Ook hiervoor geldt: aanmelden vòòr 15 mei.