Hulp bij belastingaangifte - maak een afspraak

Zoals ieder jaar biedt de bibliotheek hulp aan bij het invullen van jouw belastingaangifte. Deze keer telefonische, maar soms ook persoonlijke hulp. Leuker kunnen we het niet maken, wel bieden wij hulp!

Hulp op locatie of telefonisch

> Alkmaar en Bergen

Kun jij hulp kunnen gebruiken bij je (belasting)formulieren? Heb je vragen over inkomen, uitkering of toeslagen? Heb je een probleem met je verhuurder of vragen over studiefinanciering? Met deze en veel andere vragen over wetten en regels kun je terecht bij de sociaal-juridisch dienstverleners van MEE & de Wering. Deze hulp is gratis voor mensen die het nodig hebben (inkomensgrens € 40.025,-). Als je niet verplicht aangifte moet doen kun je het beste een afspraak maken ná 8 mei.

Ook nu het vanwege corona niet mogelijk is om naar de bibliotheek te komen, kun je hulp krijgen. Telefonisch of via beeldbellen: er is altijd een oplossing. Blijf dus niet zitten met je vragen!

• MEE & de Wering is elke dag bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur via 088 – 00 75 000.

> Heerhugowaard

Kun je wel wat hulp gebruiken bij je belastingaangifte via de computer? Een expert die meekijkt? Of heb je een vraag? Dan kun je in april terecht in bibliotheek Heerhugowaard. Samen met experts van MET Welzijn Heerhugowaard biedt de bibliotheek gratis belastingspreekuren aan, om je te ondersteunen bij je digitale aangifte voor 2020.

In verband met de COVID maatregelen wordt de hulp één op één gegeven. Uiteraard volgens de op dat moment geldende maatregelen.

• Neem voor aanmelden contact op met MET Welzijn via 088-8876971 of e-mail .

> Castricum

Vrijwilligers van Welzijn Castricum ondersteunen je graag bij het invullen van de belastingaangifte. Zij zijn met ingang van donderdag 18 maart tot 1 mei wekelijks op donderdagmiddag aanwezig. Je kunt je hiervoor aanmelden bij een inkomen van maximaal € 25.000 per jaar.

Aangezien de bibliotheek nog gesloten is, vind de afspraak plaats in het kantoor van Welzijn Castricum in hetzelfde gebouw.

• Bel voor een afspraak met Esther Boehmer van Stichting Welzijn Castricum via 06-4299 0077. Zij plant op een donderdagmiddag een afspraak met je in bij een vrijwillige belastingexpert. Neem voor deze afspraak jouw DigiD inloggegevens mee.

Uitstel belastingaangifte

De belastingdienst heeft aangekondigd om iedereen die dat aanvraagt, uitstel te verlenen tot 1 september. Dit is te regelen via Mijn Belastingdienst, of door te bellen met de belastingdienst op 0800 - 0543.
Let op, er wordt hier om je burgerservicenummer gevraagd.
Meer informatie over uitstel aanvragen vind je op de site van de belastingdienst.nl

Als je hierbij hulp nodig hebt kun je bellen met het spreekuur Digitale Overheid via 072-515 66 44.

Belasting invullen. Leuker kunnen we het niet maken, wel bieden we jou hulp aan.