Coronamaatregelen

Update 25 juni: Vanaf 26 juni verwelkomen we je weer met een zichtbare glimlach. De mondkapjes mogen af, activiteiten zijn weer live, én er is nog meer goed nieuws.

Een bezoek aan de bibliotheek

Geen mondkapjes meer en weer live activiteiten

Gelukkig is het weer mogelijk om de bibliotheek te bezoeken voor het uitzoeken, lenen en inleveren van materialen. Vanaf 26 juni ontvangen we je weer met een brede zichtbare glimlach. De mondkapjes hoeven in de bibliotheek niet meer op. Ook vervalt voor een kort bezoek aan de bibliotheek de registratieplicht en gezondheidscheck.

We zijn ook heel blij dat we weer live activiteiten mogen organiseren, een belangrijk deel van ons werk. BiebStart bijeenkomsten, spreekuren, workshops, presentaties en lezingen. Het mag allemaal weer! Kijk voor het complete overzicht op www.bknw.nl/agenda.

Voor het  gebruik van de leestafels en studie- en werkplekken hoef je niet meer te reserveren, wel is er nog een registratieplicht. Maar we vereenvoudigen het registratieproces aanzienlijk. Geen gedoe meer met het invullen van registratieformulieren. Je kunt je eenvoudig registreren door een QR code te scannen - welke op de plek staat aangegeven - en een online formulier in te vullen.

Het bezoek aan onze vestigingen is gelukkig weer mogelijk. We vragen je daarbij wel de basisregels in acht te nemen. We vertrouwen op je medewerking.

Houd je aan de corona-basisregels
  • Heb je verkoudheids- of griepverschijnselen, volg dan het advies van het RIVM en blijf thuis.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Was je handen heel vaak en hoest en nies in je elleboog.
Wanneer is mijn bibliotheek open?

Alle vestigingen zijn open, sommige vestigingen gaan iets later open en sluiten eerder dan je gewend bent. Kijk daarom eerst naar het actuele overzicht van de openingstijden per vestiging.Er zijn tijden waarop het rustig is in de bibliotheek. Wil je de bibliotheek dan bezoeken? Neem contact op met de klantenservice. Zij vertellen je wanneer je de bibliotheek het beste kunt bezoeken.

Kafe Kaft in de bibliotheek van Alkmaar Centrum is vanaf 15 juni weer open.

Samen met jou – onze leden en bezoekers – nemen wij zo onze verantwoordelijkheid voor het op een veilige en prettige manier kunnen bezoeken van de bibliotheek. We bedanken je voor je begrip en medewerking en zien je graag in een van onze vestigingen!

Wanneer is de bibliotheek open?

De actuele openingstijden van onze vestigingen zijn hierte vinden.

Gaan de geplande activiteiten gewoon door?

De activiteiten gaan door. Houd hiervoor de activiteiten-agendain de gaten.

Ik behoor tot de kwetsbare groep, ik kan niet langs komen. Wel wil ik graag lenen, kan dat?

Je kunt gebruik maken van service de Bibliotheek aan Huis. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Een vrijwilliger neemt vervolgens contact met je op en komt op een afgesproken moment boeken aan huis brengen.

Kan ik mijn materialen weer inleveren?

Ja, alle vestigingen zijn open, je kunt jouw geleende materialen gewoon inleveren. Dit mag ook een andere vestiging zijn, dan waar je materialen vandaan komen.

Wanneer moet ik mijn boeken weer inleveren?

Check de uitleentermijn door in te loggen in Mijn Bibliotheek of via de gratis bibliotheek Wise app. Hier zie je wanneer de boeken uiterlijk weer terug moeten naar de bibliotheek.

Kan ik vanuit huis materialen reserveren?

Ja, dat kan. Dit kan via de bibliotheek Wise app. Of je kunt inloggen in Mijn Bibliotheek via onze website.

Kan ik printen of kopiëren?

Ja, dit is weer mogelijk. Vraag aan de medewerker om informatie bij binnenkomst.

Kan ik gebruikmaken van een studie- of werkplek?

Ja, dit is weer mogelijk. Resereren is niet meer nodig, registratie is wel verplicht. Dit kan online via het scannen van een QR-code.

Kan ik gebruikmaken van de leestafel?

Ja, dat is weer mogelijk. Mits er plek beschikbaar is.

Meer informatie

We houden je op de hoogte via: www.bknw.nl/corona of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Voor vragen kun je terecht bij de klantenservice (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en zaterdag van 12.00 - 15.00 uur):

of bel 072-515 66 44 | WhatsApp: 06-124 165 84