Coronamaatregelen

Update 30 november: In verband met de aangescherpte coronamaatregelen wijzigen vanaf maandag 29 november de openingstijden van alle vestigingen. Als essentiële dienstverlener mogen wij ook in de avond langer open blijven. Zo zijn sommige vestigingen één avond per week geopend. Bekijk voor je bezoek de actuele openingstijden op de website. Voor de veiligheid van de bezoekers en medewerkers, vragen wij om de basisregels in acht te nemen. Zo zorgen we er samen voor dat de bibliotheek vestigingen open blijven.

Een bezoek aan de bibliotheek

Je kunt de bibliotheek bezoeken voor het uitzoeken, lenen en inleveren van materialen. Wel is het bezoek aan maatregelen gebonden. Op basis van het advies van het RIVM hanteren we onderstaande basismaatregelen. We vertrouwen op je medewerking.

• Blijf thuis als je klachten hebt als: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging.
  • Blijf thuis als iemand uit jouw huishouden koorts heeft en of benauwdheidsklachten.
  • Bescherm jezelf en anderen, geef elkaar de ruimte. 1,5 meter is een veilige afstand.
  • Was vaak en goed je handen en hoest of nies in je elleboog.
  • Het dragen van een mondkapje in de bibliotheek is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.
  • Volg de aanwijzingen van medewerkers van de bibliotheek altijd op.

Voor een bezoek aan de vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard is het tonen van een corona toegangsbewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs) niet nodig. Bibliotheken hebben een doorstroom- en verblijfsfunctie. Bezoekers hoeven daarom géén coronatoegangsbewijs te tonen. Wel is het weer verplicht om een mondkapje te dragen als je de bibliotheek binnenkomt en je van a naar b beweegt. Als je zit mag het mondkapje af.

Deelnemen aan een activiteit

We zijn blij dat we live activiteiten overdag mogen blijven organiseren, een belangrijk deel van ons werk. Wel bekijken wij welke activiteiten er op een veilige manier door kunnen gaan. Kijk voor het actuele overzicht op www.bknw.nl/agendaAanmelden is (meestal) nodig.

De nieuwe maatregelen hebben consequenties voor de avondactiviteiten die reeds geprogrammeerd zijn. Deze activiteiten in de avond kunnen niet doorgaan. Heb je een ticket voor een avondactiviteit gereserveerd? Dan ontvang je zo snel mogelijk een bericht van ons over je reservering.

Bij deelname aan een activiteit buiten de bibliotheek, kan er een coronatoegangsbewijs worden gevraagd. Dit is afhankelijk van de locatie van de activiteit. Dit wordt bij het aanmelden van de activiteit aangegeven.

Wanneer is mijn bibliotheek open?

De openingstijden veranderen per 29 november i.v.m. de strengere lockdown. Bekijk hier het actuele overzicht van de openingstijden per vestigingEr zijn tijden waarop het rustig is in de bibliotheek. Wil je de bibliotheek dan bezoeken? Neem contact op met de klantenservice. Zij vertellen je wanneer je de bibliotheek het beste kunt bezoeken.

Samen met jou – onze leden en bezoekers – nemen wij zo onze verantwoordelijkheid voor het op een veilige en prettige manier kunnen bezoeken van de bibliotheek. We bedanken je voor je begrip en medewerking en zien je graag in een van onze vestigingen!

Wanneer is de bibliotheek open?

De actuele openingstijden van onze vestigingen zijn hierte vinden.

Gaan de geplande activiteiten gewoon door?

De meeste activiteiten gaan door. Aanmelden is (meestal) nodig. Houd hiervoor de activiteiten-agenda in de gaten.

Moet ik een corona toegangsbewijs laten zien voordat ik deel kan nemen aan een activiteit in de bibliotheek?

Nee, dit is niet nodig. Op dit moment mogen bibliotheken (als essentiële algemeen toegankelijke publieksvoorzieningen) geen corona toegangsbewijzen (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs) vragen. Mogelijk wordt er wel naar gevraagd als de activiteit plaatsvindt op een andere locatie waar een coronatoegangsbewijs noodzakelijk is. Zoals een theater, restaurant of andere gelegenheid.

Ik behoor tot de kwetsbare groep, ik kan niet langs komen. Wel wil ik graag lenen, kan dat?

Je kunt gebruik maken van service de Bibliotheek aan Huis. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Een vrijwilliger neemt vervolgens contact met je op en komt op een afgesproken moment boeken aan huis brengen.

Kan ik mijn materialen inleveren?

Ja, alle vestigingen zijn open, je kunt jouw geleende materialen gewoon inleveren. Dit mag ook een andere vestiging zijn, dan waar je materialen vandaan komen.

Wanneer moet ik mijn boeken weer inleveren?

Check de uitleentermijn door in te loggen in Mijn Bibliotheek of via de gratis bibliotheek Wise app. Hier zie je wanneer de boeken uiterlijk weer terug moeten naar de bibliotheek.

Kan ik vanuit huis materialen reserveren?

Ja, dat kan. Dit kan via de bibliotheek Wise app. Of je kunt inloggen in Mijn Bibliotheek via onze website.

Kan ik printen of kopiëren?

Ja, dit is mogelijk. Vraag aan de medewerker om informatie bij binnenkomst.

Kan ik gebruikmaken van een studie- of werkplek?

Ja, dit is mogelijk. Reserveren is niet nodig. Vanaf zaterdag 6 november is het weer verplicht om een mondkapje te dragen als je de bibliotheek binnenkomt en je van a naar b beweegt. Als je zit mag het mondkapje af.

Kan ik gebruikmaken van de leestafel?

Ja, dat is mogelijk. Mits er plek beschikbaar is en elkaar voldoende ruimte wordt gegeven. Vanaf zaterdag 6 november is het weer verplicht om een mondkapje te dragen als je de bibliotheek binnenkomt en je van a naar b beweegt. Als je zit mag het mondkapje af.

Meer informatie

We houden je op de hoogte via: www.bknw.nl/corona of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Voor vragen kun je terecht bij de klantenservice (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en zaterdag van 12.00 - 15.00 uur):

of bel 072-515 66 44 | WhatsApp: 06-124 165 84