Corona maatregelen

UPDATE 24 augustus: Goed nieuws, onze vestigingen gaan per 31 augustus weer open op hun normale openingstijden. Tijdens de openingstijdens kan er gebruik worden gemaakt van onze leestafels, printers, studie- en werkplekken.

Een bezoek aan de Bibliotheek

We zijn heel blij je weer te kunnen ontvangen. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je de Bibliotheek veilig en prettig kunt bezoeken. Ook kan er gebruik worden gemaakt van onze leestafels, printers, studie- en werkplekken. Uiteraard geldt hierbij de 1,5 meter social distance. Om je te kunnen voorbereiden op een Bibliotheekbezoek hebben we hieronder alle praktische informatie voor je op een rijtje gezet.

Wanneer is mijn Bibliotheek open?

De vestigingen zijn weer open op hun normale openingstijden

Bekijk hier het actuele overzicht van de openingstijden per vestiging.

Wat zijn de huidige maatregelen?

De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers hebben onze hoogste prioriteit. We hebben de vestigingen zo ingericht dat deze voor jou veilig zijn om te bezoeken en voor onze medewerkers veilig zijn om in te werken. Op basis van het advies van het RIVM hanteren we onderstaande maatregelen. We vertrouwen op je medewerking.

• Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging.
  • Bereid je bezoek thuis voor, door boeken uit te zoeken uit onze online catalogus. Reserveren kan ook.

• Desinfecteer je handen bij binnenkomst van de bibliotheek en gebruik indien gewenst een mandje.

• Blijf thuis als je klachten hebt als: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging.
  • Blijf thuis als iemand uit jouw huis koorts heeft en of benauwdheidsklachten.

• In al onze vestigingen kan weer gebruik gemaakt worden van werk- en studieplekken. De stilteruimtes zijn momenteel nog gesloten.
  • De pc's in onze vestigingen worden zoveel als mogelijk vrijgegeven, maar het prettigste is als je jouw eigen appartuur meeneemt.
  • De leestafel is weer in gebruik.
  • Wij starten langzaam onze activiteiten weer op, nog niet alle activiteiten kunnen doorgaan. Houdt hiervoor onze agenda in de gaten.

Extra hygiënemaatregelen

• In alle vestigingen zal zoveel mogelijk geventileerd worden.
  • Extra schoonmaakmaatregelen en ontsmettingsmiddelen zijn beschikbaar voor medewerkers en bezoekers.
  • Bezoekers en medewerkers worden geattendeerd op het houden van 1,5 meter afstand en de geldende maatregelen.

We bedanken je voor je begrip en medewerking!

Veel gestelde vragen

Wanneer is de bibliotheek open?
De actuele openingstijden van onze vestigingen zijn hier te vinden. Per 31 augustus zijn al onze vestigingen weer open op hun normale openingstijden.

Ik behoor tot de kwetsbare groep, maar wil wel graag lenen, kan dat?
Neem hiervoor contact op met onze Klantenservice. Er wordt volgens contact met jou opgenomen en een vrijwilliger brengt boeken aan huis.

Kan ik mijn materialen weer inleveren?
Ja, in alle vestigingen zijn weer (beperkt) open, je kunt jouw geleende materialen weer inleveren. Dit mag ook een andere vestiging zijn, dan waar je materialen vandaan komen.

Kan ik weer materialen reserveren?
Ja, dat kan.

Kan ik printen, kopiëren of een pc gebruiken?
ja, dit is weer mogelijk.

Wanneer moet ik mijn boeken weer inleveren?
Door in te loggen in mijn bibliotheek via de website rechtsboven of via de gratis Bibliotheek Wise app, zie je wanneer de boeken uiterlijk weer terug moeten naar de bibliotheek.

Meer informatie

Voor vragen kun je terecht bij de klantenservice (bereikbaar van maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur):

of bel 072-515 66 44 | WhatsApp: 06-124 165 84

We houden je op de hoogte via deze link: www.bknw.nl/coronavirus of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Het kan zijn dat de wachttijd wat langer is dan gebruikelijk. Hiervoor onze excuses.
We hopen op je begrip in deze uitzonderlijke situatie.