Nieuws

Minister Wouter Koolmees leest voor op Basisschool De Kleine en Grote Beer

De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen! Het prentenboek van het Jaar is Moppereend, geschreven door Joyce Dunbar, geïllustreerd door Petr Horáček en vertaald door Jesse Goossens. Voor de leerlingen van basisschool De Kleine en Grote Beer was er bij de aftrap van de Nationale Voorleesdagen hoog bezoek. Minister Wouter Koolmees, van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, kwam op woensdag 22 januari enthousiast voorlezen in Heerhugowaard. Zijn publiek bestond uit peuters en kleuters.

Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari 2020 vinden voor de 17e keer De Nationale Voorleesdagen plaats, met als start Het Nationale Voorleesontbijt woensdag 22 januari. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen promoot Bibliotheek Kennemerwaard onder andere in samenwerking met scholen het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers.

 

's Avonds waren Wouter Koolmees, Kees van Kooten en Dieuwertje Blok te gast bij de talkshow van de NPO Op1. Bekijk hier de uitzendig van Kees van Kooten, Wouter Koolmees en Dieuwertje Blok over het belang van voorlezen.