Taalvrijwilligers gezocht voor oefengroep in bibliotheek Heerhugowaard

Taalhuis Heerhugowaard is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om anderstaligen te begeleiden in een oefengroep met de Nederlandse taal op maandagochtend in bibliotheek Heerhugowaard.

Anderstaligen kunnen in de vestiging Heerhugowaard op maandagochtend van 10.00 - 11.45 uur in de oefengroep samen met de vrijwilligers werken aan spreektaal en lezen. Er wordt zowel in groepjes als individueel begeleid. Het ROC Kop van Noord-Holland ondersteunt je hierbij. Je krijgt een training op maandagochtend 9 december 2019 en begeleiding van een professional. Ook is er materiaal om mee te werken.

Werkzaamheden

• Helpen bij spreekoefeningen, variërend van voor- en nazeggen tot het voeren van gesprekken
  • Helpen met het lezen en begrijpen van verschillende teksten
  • Taalspelletjes doen met de anderstaligen
  • Woordenschat van de anderstaligen helpen vergroten via o.a. praatplaten

Wie zoeken wij

We zijn op zoek naar enthousiaste en zelfstandige vrijwilligers:

• Affiniteit met mensen helpen
  • Affiniteit met taal
  • Op maandagochtend beschikbaar van 9.30-12.00 uur (bij voldoende aanmeldingen kan er met een wisselrooster worden gewerkt)
  • Woonachtig in Heerhugowaard of omgeving

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

• Een training en begeleiding door een professionele NT2-docent*
  • Vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Een kerstattentie
  • Jaarlijks een gezellige inspiratiebijeenkomst

*Op maandagochtend 9 december 2019 geeft het ROC Kop van Noord-Holland een training. Je wordt voorbereid op je begeleidende rol in de oefengroep. Je leert werken met de aanwezige materialen en om te gaan met de verschillen in niveaus.

Interesse?

Stuur een mailtje met je motivatie naar Hanneke Hoffmann (vrijwilligerscoördinator Heerhugowaard) via

Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.