Nieuws

BoekStart bij Bibliotheek Kennemerwaard

BoekStart bij Bibliotheek Kennemerwaard

Heb jij het gratis BoekStart koffertje al opgehaald?

 

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen en ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Boekstart is ontwikkeld door Stichting Lezen en maakt deel uit van het beleid Kunst van Lezen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Doel is om ouders van baby's intensief met boeken en het lezen daarvan in aanraking te brengen door ze actief te binden aan de bibliotheek. Alle ouders die met hun baby het consultatiebureau bezoeken krijgen daar een brief uitgereikt waarin de ouder wordt opgeroepen naar de bibliotheek te gaan om de baby te laten inschrijven als nieuw lid. Als welkomstgeschenk ontvangen ze een BoekStartkoffertje. In de gemeente Bergen worden de brieven verstuurd door de gemeente.

In de vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard is een Kruipruimte ingericht. Een ruimte speciaal gericht op baby's en dreumesen van 0 tot 2 jaar. De bibliotheek organiseert op regelmatige basis een activiteit voor baby's en ouders in het kader van taalontwikkeling. Naast een eenmalig BoekStartpakket heeft de bibliotheek ouders met baby's veel meer te bieden. Tot en met de leeftijd van 17 jaar is een lidmaatschap van de bibliotheek gratis. Ouders en kinderen kunnen gratis de hele collectie materialen in de bibliotheek raadplegen. De medewerkers van de bibliotheek zijn opgeleid om ouders met baby's in de bibliotheek te ontvangen. Zij geven met veel plezier tips over voorlezen en geschikte boekjes. Op de consultatiebureaus is een presentatie van BoekStart om de ouders te informeren over het project BoekStart. Op het consultatiebureau in het gemeentehuis op Parelhof 1 in Heerhugowaard is onze BoekStartcoach Daniëlle wekelijks op verschillende tijdstippen aanwezig.

Op locaties van verscheidene kinderopvang stichtingen in zowel gemeente Alkmaar, Heerhugowaard, Castricum en Bergen werken leesconsulenten van bibliotheek Kennemewaard. 

Kijk voor meer informatie over BoekStart op www.boekstart.nl 

Wat zit er in een BoekStartkoffertje?

 

Voor ouders: Brochure BoekStart voor jou!

boekstartvoorjou1Viermaal per jaar verschijnt de digitale brochure BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. BoekStart voor jou!  staat boordevol leuke boeken- en multimediatips. 

De allernieuwste titels voor je baby, dreumes of peuter. Lees waarom een eigen leeshoekje voor je kindje belangrijk is of ga aan de hand van boekjes lekker samen op ontdekkingstocht door de natuur.

Met verder aandoenlijke, ingestuurde foto’s van lezende kindjes, ervaringen met voorlezen en tips & tricks, weetjes en leuke dingen om te doen rond boeken en lezen! 
Kijk hier voor BoekStart voor jou!

Veel leesplezier! 

BoekStart-app 

Heb jij de nieuwe BoekStart-app al op je telefoon? Hij staat boordenbol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.