Week van de Mediawijsheid: Like or Cancel

De Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november) heeft als thema 'Like or cancel', en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Via sociale media delen we leuke momenten uit ons leven en maken we ons hard voor wat we belangrijk vinden. Maar niet elke online interactie is leuk en soms gaat het mis. We begrijpen elkaar verkeerd en met de veiligheid van een scherm tussen ons in, is een nare reactie zo geplaatst. Een meningsverschil kan leiden tot ruzie en haatreacties. Tijdens deze campagne wordt ruimte gemaakt om hierover met elkaar in gesprek te gaan en krijg je handvatten om jezelf of een ander mediawijzer te maken. Zo worden we allemaal een stukje weerbaarder en digitaal vaardiger. Bibliotheek Kennemerwaard besteedt er deze week aandacht aan om zo een positieve bijdrage te leveren.

Sociaal Online Photobooth

Hoe denk jij dat we het online samen sociaal kunnen houden? Praat erover in onze vestigingen tijdens je bibliotheekbezoek. Maak hier een foto van en deel je ervaring online op Instagram en tag @biebkennemerwaard. In alle vestigingen van Biliotheek Kennemerwaard zijn in de Week van de Mediawijsheid photobooth lijsten aanwezig en voorbeeld vragen. Ga met elkaar in gesprek aan de hand van de voorbeeldvragen. Het idee is dat bibliotheekbezoekers met elkaar in gesprek gaan aan de hand van de voorbeeldvragen. Na afloop kun je met je gesprekspartner op de foto in de fotolijst.

We vinden het erg leuk als bezoekers hun ervaringen delen op onze socials als Facebook, Instagram of Twitter. De bibliotheekconsulenten van Bibliotheek Kennmerwaard gaan met de fotolijst en voorbeeldvragen ook langs bij de basisscholen en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

WvdM algemeenframe vragenwolkjes

8 november | 20:00 uur - online
Webinar ‘Like or Cancel’ voor ouders met kinderen tot 12 jaar

> Direct aanmelden webinar

Wat doet jouw kind online? In de Whatsapp groep van school bijvoorbeeld of op andere sociale mediakanalen zoals TikTok? Kinderen voelen de druk om meer likes te krijgen. Jouw kind misschien ook. Hoe ga je daarmee om? Hoe praat je met je kind over het gebruik van sociale media? En welk voorbeeld geef je als volwassene?

Op dinsdagavond 8 november van 20.00 tot 21.00 uur neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl tijdens een webinar ouders mee in het mediagebruik van kinderen tot 12 jaar. Laat je inspireren! Meer informatie en aanmelden via www.bknw.nl/agenda.