Nieuws

Gedeputeerde Rosan Kocken op bezoek in Bibliotheek Kennemerwaard

Gedeputeerde Rosan Kocken op bezoek in Bibliotheek Kennemerwaard

Op donderdag 1 september bezocht Rosan Kocken, gedeputeerde provincie Noord-Holland, samen met een aantal ambtenaren de bibliotheek in Alkmaar Centrum. Zij werd ontvangen door Erna Winters, directeur, en een kleine delegatie van medewerkers van het ABC Huis, Bibliotheek Kennemerwaard en Articance

Erna Winters vertelde over de veranderende rol van de bibliotheek in de maatschappij. Waar de accenten liggen in de regio en hoe er wordt samengewerkt met partners. Bibliotheek Kennemerwaard heeft vestigingen in 4 gemeenten en per gemeente verschillen de accenten van het bibliotheekwerk. Jeugd is een belangrijke focus, maar ook laaggeletterdheid en dienstverlening aan het onderwijs.

Vernieuwende projecten als Veilig Puberen, LevelUp! en Groots Alkmaar werden besproken. Dit zijn projecten waar de medewerkers trots op zijn en zeker navolging verdienen. 

Bibliotheek Kennemerwaard is sinds 1 januari 2021 gefuseerd met Artiance, centrum voor de Kunsten in Alkmaar (ABC Huis). Door de fusie is het mogelijk om samen te werken op inhoud en doelgroepen beter te bedienen. 

Het bezoek van Rosan Kocken was onderdeel van een kennismakingsronde in Alkmaar en omgeving.