Resultaten 1 - 5 van 59

Gepubliceerd op: woensdag 31 maart 2021

Dinsdag 13 april 2021 | 19:00 tot 21:00

Op deze avond leen je geen boeken, maar mensen. De ‘levende boeken' hebben bijzondere (levens)verhalen, waarin discriminatie, uitsluiting, stereotypering en vooroordelen een belangrijke rol spelen.

Gepubliceerd op: woensdag 31 maart 2021

Interviews met Alkmaarse senioren vormen de basis voor deze reeks mini-hoorspelen; een initiatief van  het ABC Huis. De hoorspelen worden ingesproken door acteurs van Artiance. Op deze wijze kunnen de acteurs gedurende de lock-down blijven doorspelen en gaan bijzondere levensverhalen niet verloren.

Gepubliceerd op: vrijdag 26 maart 2021

Deze week gingen medewerkers van Bibliotheek Kennemerwaardgehuld in een Berenpak met een bakfiets langs bij de kinderopvang. DeBoekStartconsulenten van Bibliotheek Kennemerwaardbrachten daar het Media Ontdekpakket langs.Op deze ludieke manierbesteden zij aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van tot jaar.Het media ontdekpakket helpt op een speelse manier samen met kinderen media te ontdekken. Deze actie is een onderdeel van de Media Ukkie dagen die 26 maart van start gaan.

Gepubliceerd op: woensdag 24 maart 2021

Zoals ieder jaar biedt de bibliotheek hulp aan bij het invullen van jouw belastingaangifte. Deze keer telefonische, maar soms ook persoonlijke hulp. Leuker kunnen we het niet maken, wel bieden wij hulp!

Gepubliceerd op: maandag 22 maart 2021

Leesoffensief Noord-Holland lanceert een uitdagende online escape game voor kinderen van de middenbouw van de basisschool. De kinderen gaan hierin op zoek naar een oplossing om het uitsterven van boeken tegen te gaan. Aan de start van de game wordt duidelijk dat we te maken hebben met een enorme plaag van Boekenwormen. Dit komt doordat boeken te weinig worden opengeslagen en gelezen. Dit is natuurlijk een ramp voor alle papieren boeken in Nederland! Aan de kinderen wordt gevraagd of zij willen meezoeken naar een oplossing. Hebben zij het juiste antwoord gevonden? Dan maken zij kans op een leuke prijs.

De game is te spelen via www.bknw.nl/leesoffensiefnh.