Resultaten 1 - 5 van 83

Gepubliceerd op: dinsdag 07 december 2021

Omdat er tijdens de Corona-schoolsluiting niet veel samen gelezen kon worden werd er vanuit school contact gezocht met de bibliotheek. Wij bedachten een speciaal na-schools programma, de Liereland Leesbende. Om te lezen met lol én het stimuleren van de leesmotivatie.

Gepubliceerd op: dinsdag 30 november 2021

Update 30 november: In verband met de aangescherpte coronamaatregelen wijzigen vanaf maandag 29 november de openingstijden van alle vestigingen. Als essentiële dienstverlener mogen wij ook in de avond langer open blijven. Zo zijn sommige vestigingen één avond per week geopend. Bekijk voor je bezoek de actuele openingstijden op de website. Voor de veiligheid van de bezoekers en medewerkers, vragen wij om de basisregels in acht te nemen. Zo zorgen we er samen voor dat de bibliotheek vestigingen open blijven.

Gepubliceerd op: maandag 29 november 2021

Het ministerie van Binnenlandse Zaken trekt extra geld uit voor de Informatiepunten Digitale Overheid(IDO) in bibliotheken. Hier kunnen burgers terecht als ze aanlopen tegen zaken waarbij digitale vaardigheden nodig zijn. Zij worden geholpen met hun vragen en kunnen cursussen volgen om zelf digitaal vaardiger te worden. In coronatijd is er extra behoefte aan hulp bij de coronacheck-app en het aanvragen van DigiD.

Gepubliceerd op: maandag 22 november 2021

Voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2021 waren zes essayisten genomineerd. De prijs, een initiatief van de Van Bijlevelt-stichting en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, is bedoeld voor beginnende essayisten. Afgelopen 18 november is de winnaar bekend gemaakt tijdens de Joost Zwagerman Lezing in Theater de Vest in Alkmaar.

Gepubliceerd op: dinsdag 09 november 2021

Goed nieuws! Dankzij de financiëlebijdrage van het Alkmaars Preventieakkoord kunnen wij de projecten ‘Veilig Puberen’ en het ‘Health Podium’ gaan organiseren in de gemeente Alkmaar. Hiermee draagt Bibliotheek Kennemerwaardbij aan het behalen van de doelen van 'Agenda Alkmaar Gezond’.