Resultaten 1 - 5 van 73

Gepubliceerd op: vrijdag 24 september 2021

Bibliotheek Kennemerwaard wil door middel van het project Op Eigen Benen aansluiten bij de belevingswereld van jongeren en van daaruit werken aan bewustwording rondom (digi) taal en rekenvaardigheden. Vanuit die bewustwording ontstaat regie over het eigen leerproces en de noodzaak dat werken aan digi-, taal-, en rekenvaardigheden belangrijk is om op eigen benen te staan.

Om dit project te kunnen realiseren is subsidie aangevraagd. Onlangs hebben wij te horen gekregen dat wij met dit project van start kunnen! Daar zijn we RPA-nhn (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid) uiteraard zeer dankbaar voor.

Gepubliceerd op: donderdag 23 september 2021

Vanaf 1 juli is de CoronaCheck-app in gebruik genomen. Met de app bewijs je dat je gevaccineerd of negatief getest bent. Of dat je eerder corona hebt gehad. Je kunt CoronaCheck gebruiken voor toegang tot bepaalde plekken. Of om naar andere landen te reizen. Heb je hulp nodig bij het gebruik van deze app? Bibliotheek Kennemerwaard helpt je graag op weg.

Gepubliceerd op: donderdag 23 september 2021

Binnen het actieprogramma Tel mee met Taal 2020-2024 stelt Kunst van Lezen voor het schooljaar 2021-2022 stimuleringsgelden ter beschikking aan bibliotheken. Met grote vreugde kunnen wij vertellen dat wij hiervan gebruik mogen maken! Hierdoor kunnen we onze dienstverlening van De Bibliotheek op School uitbreiden naar Clusius Heerhugowaard, Clusius Alkmaar, Horizon college Alkmaar en twee basisscholen in ons werkgebied. Op die manier werken wij aan meer (voor)leesplezier en een grotere taalvaardigheid binnen ons werkgebied.

Gepubliceerd op: donderdag 23 september 2021

Alle vestigingen zijn weer maximaal open. Materialen uitzoeken, aan activiteiten deelnemen, alles is weer mogelijk op de tijden zoals je gewend bent.

Gepubliceerd op: dinsdag 07 september 2021

Van 6 tot en met 12 september was de week van Lezen en Schrijven. Op woensdag 8 september is er wereldwijd aandacht geweest voor de Dag van de Alfabetisering. Beiden zijn bedoeld om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen.