Resultaten 1 - 5 van 31

Gepubliceerd op: donderdag 09 juli 2020

Vrijwilligers van Taalinstituut Edinova helpen met het leren van de Nederlandse taal. Vanaf 6 augustus kan dat weer elke donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur in het Open Leercentrum (OLC) in de bibliotheek. Daar is iedereen welkom om te oefenen in lezen, gesprekken voeren, of de regels van het Nederlands te leren. In verband met de coronamaatregelen is er een maximum van 4 deelnemers en is aanmelden noodzakelijk. Dit kan op .

Door de coronacrisis moest het OLC zijn deuren sluiten. Al snel besloten de vrijwilligers Pieter, Ad en Jos op zoek te gaan naar een alternatief. Zo ontstond het OLC online. Nu dat de regels versoepeld zijn, keren de vrijwilligers terug in het leescafé van de bibliotheek om bezoekers te begeleiden. Uiteraard houden ze de 1,5 meter afstandsregel in acht. Het online begeleiden willen ze daarnaast ook blijven doen.

Online videogesprekken
Het OLC biedt online hulp in de vorm van videogesprekken. In een videogesprek kun je de taal oefenen samen met vrijwilligers van het OLC. Je kunt oefenen met het voeren van gesprekken, je uitspraak verbeteren, of oefenen met stukken tekst online lezen. Ook kun je grammatica te bespreken en oefeningen te maken.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor een individueel gesprek. Of voor gesprekken samen met 1 of 2 andere deelnemers. Een video-gesprek bij het OLC-online duurt ongeveer 1 uur.
Het tijdstip van de afspraak gaat in overleg. Je kunt je aanmelden via: .

Als je nog nooit een videogesprek hebt gevoerd en dit graag eerst wilt leren, neem dan contact op met Dylan,  voor een gratis workshop beeldbellen.

Gepubliceerd op: woensdag 01 juli 2020

UPDATE 1 juli: Goed nieuws, onze vestigingen zijn met aangepaste openingstijden open en er kan weer gebruik worden gemaakt van onze leestafels, printers, studie- en werkplekken.

Gepubliceerd op: donderdag 18 juni 2020

De bibliotheek in Egmond aan Zee verhuist van de Prins Hendrikstichting naar PostaanZee. Vanaf maandag 22 juni kun je bij het bibliotheekpunt in PostaanZee reserveringen ophalen en materialen terugbrengen. We zijn heel blij om ook in Egmond weer bezoekers te kunnen ontvangen.

Inleveren en reserveren van materialen

Voorlopig kun je bij het bibliotheekpunt in PostaanZee alleen materialen terugbrengen en reserveringen ophalen. De reserveringen die klaar staan voor je zijn al geregistreerd op je pas met een leentermijn van 6 weken. Via www.bibliotheekkennemerwaard.nl kun je veel zaken zelf regelen, zoals het verlengen van de geleende materialen, de catalogus raadplegen en boeken reserveren. Als je hierbij hulp nodig hebt of niet over een computer, mobiel of tablet beschikt kun je de klantenservice bellen op 072 – 515 66 44. Ook is het mogelijk om vragen te stellen op het moment dat er een medewerker of vrijwilliger aanwezig is.

Openingstijden en adres

Het bibliotheekpunt in PostaanZee is open van maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 16.30 uur en op woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Het adres van de bibliotheek is Voorstraat 82a, 1931 AN in Egmond aan Zee.

Hulp nodig?

Op maandag en donderdag, van 14.30 tot 16.30 uur en op woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur is een medewerker of vrijwilliger van de bibliotheek aanwezig om vragen te beantwoorden. Zij kunnen je ook helpen met het maken van reserveringen, zowel binnen als buiten het netwerk van Bibliotheek Kennemerwaard.

Heb je nog andere vragen? De medewerkers van de bibliotheek helpen je graag.

Gepubliceerd op: maandag 08 juni 2020

Bedankt Univé voor de gulle gift van 13 units met hygiëne-gel en hygiëne-doekjes .

We zijn er super blij mee geven de zuilen een mooie plek binnen onze vestigingen.

Gepubliceerd op: donderdag 14 mei 2020

“Het wordt nooit meer rustig in de bibliotheek!” Het is een gevleugelde uitspraak in onze organisatie. En 2019 bewees op alle fronten dat dat klopt. Natuurlijk stond de bibliotheek ook afgelopen jaar weer bol van de activiteiten. Zowel in als buiten de vestigingen.