Resultaten 1 - 5 van 18

Gepubliceerd op: donderdag 13 februari 2020

Zondag 2 februari werden de winnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd met het thema ´Winterbloei´ en reikte fotograaf Linda Karels de prijzen uit.

Deze wedstrijd was uitgeschreven door Bibliotheek Kennemerwaard i.s.m. met Hortus Alkmaar, in het kader van Nederland Leest waarin het boek ‘Winterbloei’ van Jan Wolkers centraal stond. De winnaars van deze wedstrijd zijn: 1e prijs Adri Mendesdacosta, 2e prijs Marike Dijkstra, 3e prijs Harry Raat.

Gepubliceerd op: maandag 10 februari 2020

Samen bouwen aan een sociale en creatieve stad | Op dinsdagavond 28 januari was het ongewoon druk in het Swaenenhuis aan de Oudegracht. Hier werd voor De Zwaan, het inloophuis voor dak- en thuislozen, een veldwerksessie georganiseerd van de Creatieve Universiteit Alkmaar. Tijdens zo’n sessie bezoeken Alkmaarders verrassende ‘leerplekken’ in de stad. Daarbij gaan ze actief aan de slag met een vraagstuk en het bedenken en implementeren van creatieve oplossingen. Deze keer bezochten zij inloophuis De Zwaan.

Gepubliceerd op: woensdag 22 januari 2020

De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen! Het prentenboek van het Jaar is Moppereend, geschreven door Joyce Dunbar, geïllustreerd door Petr Horáček en vertaald door Jesse Goossens. Voor de leerlingen van basisschool De Kleine en Grote Beer was er bij de aftrap van de Nationale Voorleesdagen hoog bezoek. Minister Wouter Koolmees, van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, kwam op woensdag 22 januari enthousiast voorlezen in Heerhugowaard. Zijn publiek bestond uit peuters en kleuters.

Gepubliceerd op: maandag 23 december 2019

Bibliotheek aan Huis is een dienst voor iedereen die (tijdelijk) niet in staat is om naar de bibliotheek te komen. Vrijwilligers bezoeken deze mensen en in overleg nemen zij boeken en andere materialen mee vanuit de bibliotheek.