Resultaten 1 - 5 van 98

Gepubliceerd op: maandag 31 oktober 2022

De Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november) heeft als thema 'Like or cancel', en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Via sociale media delen we leuke momenten uit ons leven en maken we ons hard voor wat we belangrijk vinden. Maar niet elke online interactie is leuk en soms gaat het mis. We begrijpen elkaar verkeerd en met de veiligheid van een scherm tussen ons in, is een nare reactie zo geplaatst. Een meningsverschil kan leiden tot ruzie en haatreacties. Tijdens deze campagne wordt ruimte gemaakt om hierover met elkaar in gesprek te gaan en krijg je handvatten om jezelf of een ander mediawijzer te maken. Zo worden we allemaal een stukje weerbaarder en digitaal vaardiger. Bibliotheek Kennemerwaard besteedt er deze week aandacht aan om zo een positieve bijdrage te leveren. 

Gepubliceerd op: vrijdag 14 oktober 2022

Artificial Intelligence (AI) is dé technologie van de toekomst die nu al een groot onderdeel uitmaakt van ons dagelijkse leven. Toch voor veel mensen nog onbekend. Vanaf 22 oktober is daarom de AI-Parade bij Bibliotheek Kennemerwaard. Kom ook en ga het gesprek aan over de inzet en impact van AI (Artificial Intelligence) in en op de samenleving. 

Gepubliceerd op: zaterdag 01 oktober 2022

De redactieleden zitten aan de keukentafel en kijken terug op het eerste seizoen Groots Alkmaar. Er passeert een rijkdom aan filmpjes, interviews en bijzondere gesprekken. De nieuwe uitzending van Groots Alkmaar is vanaf 1 oktober te zien op Alkmaar Centraal, dagelijks om 11.00 en om 23.00 uur. 

Gepubliceerd op: donderdag 01 september 2022

Het is de tiende uitzending van Groots Alkmaar, dit keer opgenomen in het monumentale pand “De Dieu” aan de Langestraat in Alkmaar. De tiende uitzending van Groots Alkmaar is vanaf 1 september te zien op Alkmaar Centraal, dagelijks om 11.00 en om 23.00 uur. 

Gepubliceerd op: donderdag 23 juni 2022

Op maandagochtend 20 juni was de sfeer in de Bibliotheek Alkmaar Centrum iets anders dan andere dagen: om 9 uur ’s ochtends stonden er 150 brugklassers van het Clusius College voor de deur voor het door de Bibliotheek en de school georganiseerde Boekenfeestje.