Resultaten 1 - 5 van 37

Gepubliceerd op: woensdag 23 september 2020

Alkmaar heeft een nieuw poëzie platform alkmaardichtstad.nl. Alkmaar Dichtstad neemt het werk van Hans Tentije en andere Alkmaarse dichters als inspiratiebron voor workshops, lezingen en lessenreeksen. Daarnaast worden andere activiteiten georganiseerd die het dichterschap in Alkmaar stimuleren. De eerste activiteit is op zaterdag 26 september vanaf 14.00 uur in HAL25. Alle activiteiten zijn binnenkort terug te vinden via de website. Verder krijgt poëzie op scholen meer aandacht, in de vorm van gratis downloadbaar lesmateriaal en een lessenreeks vormspraaklessen waarin woord en beeld gecombineerd worden.

Gepubliceerd op: vrijdag 18 september 2020

Voor slechts € 4,- kunst uit een automaat? In de bibliotheek in Bergen trek je tijdens de Kunst10daagse, van 9 t/m 18 oktober, een Pakje Kunst® uit een oude sigarettenautomaat met daarin een uniek kunstwerk van een deelnemend kunstenaar. Daarnaast wordt er in de bibliotheek geëxposeerd door Inez Mühren, Anna Groot en Linda Goudsblom.

Gepubliceerd op: woensdag 09 september 2020

Wil je als 50-plusser breed geïnteresseerd blijven? Of naast dan wel na een actieve baan nieuwe mensen leren kennen? Dan is een Studiekring een ideale ontmoetingsplek. In Bergen starten we een nieuwe studiekring op. Op dinsdagavond 29 september is er van 19.00 tot 20.30 uur een informatiebijeenkomst waarop je kunt horen wat een studiekring inhoud en waarom deelname zo leuk en nuttig is.

Gepubliceerd op: dinsdag 08 september 2020

Via het leesbevorderingsprogramma BoekStart in de kinderopvang komen op steeds meer kinderopvanglocaties voorleesconsulenten van de Bibliotheek. De voorleesconsulent voedt en inspireert de voorleescoördinator en de overige pedagogisch medewerkers. Maar wat doet een voorleesconsulent en op welke manier stimuleert zij samen met de pedagogisch medewerkers het voorleesklimaat? Om een beter beeld te krijgen wat een voorleesconsulent doet, zijn de belevenissen op de werkvloer door onze eigen voorleesconsulent Rian Koopman beschreven. Lees je mee?

Gepubliceerd op: maandag 07 september 2020

Maak gebruik van een nieuwe app voor je e-books en luisterboeken: de online Bibliotheek. Deze vervangt de huidige app voor de e-books en LuisterBieb, is gebruiksvriendelijker én heeft meer mogelijkheden!