Resultaten 1 - 5 van 97

Gepubliceerd op: donderdag 23 juni 2022

Op maandagochtend 20 juni was de sfeer in de Bibliotheek Alkmaar Centrum iets anders dan andere dagen: om 9 uur ’s ochtends stonden er 150 brugklassers van het Clusius College voor de deur voor het door de Bibliotheek en de school georganiseerde Boekenfeestje.

Gepubliceerd op: vrijdag 03 juni 2022

We kijken terug op een jaar waarin iedereen heel erg hard gewerkt heeft. Met een enorme inzet voor de inwoners van onze gemeenten. Eind 2021 werd de bibliotheek als essentiële voorziening aangemerkt. We hebben alles uit de kast getrokken voor de bezoekers van de bibliotheek om te delen wat wij belangrijk vinden: kunst en cultuur, taal en lezen, kennis en informatie. Dat hebben we afgelopen jaar gedaan en dat zullen we blijven doen, want van delen word je rijker!

Gepubliceerd op: woensdag 01 juni 2022

... Groep 5 van De Helix in Heerhugowaard! Woensdag 25 mei hebben deze kampioenen e-sporter Jens van der Flier van AZ op bezoek gehad. Ook wonnen zij het boek 'Hondenpoep tussen je noppen'. De leerlingen hebben tijdens Scoor een Boek! superveel boeken gelezen en veel gesproken over boeken.

Gepubliceerd op: dinsdag 31 mei 2022

Onlangs is Bibliotheek Kennemerwaard een nieuw inloopspreekuur gestart bij Jumbo Monique in Heerhugowaard, het DigiSpot. Tijdens dit gratis inloopspreekuur kun je terecht met al je vragen over omgaan met de computer én de digitale overheid. Een afspraak maken bij de gemeente, je rijbewijs verlengen, zorgtoeslag aanvragen, het is soms best moeilijk. Wij kunnen je hierbij helpen. Ook als je vragen hebt over taal en rekenen of als je beter wilt leren omgaan met geld kun je bij dit spreekuur terecht.

Gepubliceerd op: dinsdag 03 mei 2022

Nu de meimaand is begonnen is er alle reden om plannen te maken om er lekker op uit te gaan. Onder het motto “Naar buiten!” reikt de nieuwe aflevering van Groots Alkmaar de kijker daar allerlei ideeën voor aan. Deze zevende uitzending van Groots Alkmaar is vanaf 1 mei te zien op Alkmaar Centraal, dagelijks om 11.00 en om 23.00 uur.