Direct naar de inhoud

.

. . .

Nationale Voorleesdagen 2021

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat alles in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Deze feestelijke dagen wordt er online voorgelezen uit het prentenboek van het jaar Coco kan het!

 
Coco kan het!
Vandaag is een grote dag. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? 

Laat je inspireren door de Nationale Voorleesdagen!

Kom alvast in de stemming met de nieuwste video van VideoLab Coco kan het! 

Genoten van deze VideoLab? De collega's van de Bibliotheek op School hebben bij bovenstaande VideoLab nog twee bijpassende werkbladen gemaakt. Als het je leuk lijkt om deze opdrachten te maken dan kun je ze hieronder openen. Veel plezier samen!

Werkblad 1. Speel de Coco-bingo

Werkblad 2. Speuren naar rupsen

Knusse voorleesmomenten - online

9789025771928Samen een boek lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je kind en helpt je kind bij het begrijpen van nieuwe indrukken of situaties. Het is bewezen dat kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen later betere leerprestaties hebben op school. Voorlezen vergroot de woordenschat, prikkelt de fantasie, draagt bij aan het taalgevoel en oefent het concentratievermogen.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen lezen we dagelijks online voor uit Coco kan het! van Loes Riphagen. Op verschillende tijden wordt er voorgelezen door diverse collega’s vanuit de voorlees studio in Heerhugowaard. Na het voorlezen luister je naar het liedje van Coco en hebben we voor de liefhebbers een leuke thuisopdracht.

 

Maak je eigen prentenboek - online

9789025771928In samenwerking met Artiance organiseren we een leuke ouder en kind activiteit. Online wordt Coco voorgelezen en krijgen jullie tips om een verhaal te schrijven. Bij de Afhaalservice reserveringen zetten we op naam een tas klaar met materialen om van jouw tekst thuis een echt prentenboek te maken.

 

 

Nationale Voorleestas - vraag de tas hier aan

9789025771928Voorlezen is niet alleen leuk maar ook belangrijk voor de taalontwikkeling! Jammer dat je momenteel zelf geen prentenboeken kunt uitzoeken in de bieb. Dat gaan wij voor je doen vanaf 19 januari! Vul onderstaand contactformulier in en wij zorgen dat er een Nationale Voorleestas met prentenboeken voor je klaarstaat. Natuurlijk kun je ook telefonisch een tas aanvragen. De tas staat de eerstvolgende openingsdag, nadat je het formulier hebt verstuurd, voor je klaar in de vestiging die jij hebt aangegeven. 

> Ga naar het aanvraagformulier

 

 

Alle activiteiten op een rij

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staan verschillende (online) activiteiten op het programma. Bekijk alle activiteiten hieronder of in de agenda

 

Kleurplaat Coco kan het!

9789025771928Na het (voor)lezen van Coco kan het! is het tijd voor actie. Print onderstaande kleurplaat en laat je kind(eren) als ware picasso's aan de slag gaan!


> Print de kleurplaat van Coco kan het!

 

Thuisopdracht - Knutsel Coco

 Kleur en knutsel jouw eigen Coco! knutselcoco

 > Print de knutselplaat van Coco kan het!

 

 

 

 

 

Wegwijzer van Mediasmarties! 

9789025771928

 

Aan de hand van de prentenboeken Top 10 heeft Mediasmarties Wegwijzers gemaakt. Vol met activiteiten voor peuters en kleuters om te lezen, te kijken, luisteren, spelen en doen. Met en zonder scherm. De Wegwijzer voor peuters met thema Ik kan het! staat tijdens NVD centraal. Lees de Wegwijzer, hierin staan tips die je kan delen met ouders om meerdere activiteiten te doen rondom het boek Coco kan het. 

> Bekijk hier de Mediasmarties Wegwijzer

 

 

Ben je nog geen lid? 

9789025771928Tijdens de Nationale Voorleesdagen worden kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud gratis lid van Bibliotheek Kennemerwaard. Je betaalt geen inschrijfkosten en ontvangt het vingerpoppetje Coco kan het! Kinderen die onze activiteit bezoeken ontvangen ook het vingerpoppetje (zolang de voorraad strekt). 

Ben je zelf nog geen lid en wil je zo nu en dan ook eens een leuk of juist leerzaam boek meenemen?
Ons goedkoopste abonnement kost maar € 10,- per jaar! Sluit je gelijk automatische incasso af? Dan vervallen de inschrijfkosten t.w.v. €5,-.

 

 

 

Extra tips rondom het prentenboek van het jaar

Rondom het prentenboek van het jaar zijn tal van leuke dingen te zien en te doen samen met kinderen. Leuk voor thuis, op het kinderdagverblijf en op school! Onze BoekStart in de Kinderopvang consulenten hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. > Bekijk de extra tips van de BoekStart in de Kinderopvang consulenten.