Voorlezen maakt je leuker!

De Nationale Voorleesdagen - Van 26 januari t/m 5 februari

Nationale Voorleesdagen monsterlijk leuk

Kom maar langs als je durft!

Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheken van Kennemerwaard. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen promoten we het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers.

De Nationale Voorleesdagen zijn van 26 januari t/m 5 februari 2022. 

Bekijk alle activiteiten

(Voor)lezen

Maakt je leuker!

Kom naar onze knusse voorleesmomenten bij de bibliotheek in jouw buurt. We lezen voor uit een boek van de Prentenboek top 10!

Doe mee!

Dansen, zien en maken

Dansen, kijken naar een voorstelling of zelf een monster maken? Doe lekker actief mee met onze activiteiten in verschillende vestigingen! 

Lekker speuren

Vang jij alle monsters in de bieb?

Oh jee, de Bibliotheek wordt overgenomen door kleine vrolijke monsters. De monsters zijn overal verstopt! Komen jullie ze allemaal vangen?

Lekker luisteren in eigen taal

Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind. Maar wat als je uit een meertalig gezin komt? Dan luister je het verhaal 'Maar eerst ving ik een monster' lekker in je moederstaal.

Leuk om samen te luisteren of te oefenen. ‘Prentenboeken in alle talen’ is een initiatief van Stichting VoorleesExpress.

Luister je mee als je durft?