Nederland Leest - Over de grens

Nederland Leest banner

Eén boek, duizend gesprekken

Ga met andere lezers in gesprek tijdens Nederland Leest

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Onder andere om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren is het thema van Nederland Leest 2021: Over de grens. Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Benieuwd wat Bibliotheek Kennemerwaard dit jaar te bieden heeft tijdens Nederland Leest? Bekijk dan het activiteitenoverzicht hieronder.

Agenda Nederland Leest

Ontvang een boek cadeau

Onze leden krijgen het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis cadeau! In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Extra bijzonder aan de speciale Nederland Leest-editie van De wandelaar is het nawoord van schrijver en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf. Tijdens een literaire stadswandeling vertelt zij over de rol van Parijs in het leven en werk van Adriaan van Dis, hoe hij aan De wandelaar werkte en het andere Parijs ontdekte. (let op: op=op)

1500x1500 boeksocial

Nog geen lid? Ontvang nu 3 maanden lidmaatschap cadeau

Ben je nog geen lid? Dan heeft Bibliotheek Kennemerwaard een mooie aanbieding voor je. Sluit tijdens Nederland Leest (t/m 30 november) een basis- of luxejaarabonnement af en krijg 3 maanden lidmaatschap cadeau! Lid worden kan in een van onze vestigingen of online. Je kunt dan direct gebruik maken van de online Bibliotheek, waar je e-books en luisterboeken kunt lenen.

Campagne Nederland Leest

Nederland Leest is een bibliotheekcampagne van stichting CPNBter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. In het hele land worden er in de maand november activiteiten georganiseerd voor Nederland Leest om lezers met elkaar te verbinden.