Vrijwilligers Voor ’t zelfde geld

Het Taalhuis is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om laaggeletterden te leren hoe zij hun administratie kunnen ordenen. Vind je het leuk om anderen te leren om verstandig met geld om te gaan?  Voor mensen met lage basisvaardigheden kan het lastig zijn om financieel redzaam te zijn. Het Taalhuis zoekt vrijwilligers die hen hierbij willen helpen in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard.

Voordat je met een groep van maximaal 6 deelnemers aan de slag gaat, krijg je een training. Daarin krijg je handvatten hoe om te gaan met deelnemers met een lage taalvaardigheid. De materialen zijn van Stichting Lezen & Schrijven. De training duurt één dagdeel en kan overdag of ’s avonds plaatsvinden.

Het Taalhuis bereidt je voor om, samen met eventueel een andere vrijwilliger, een groepje van ongeveer 6 deelnemers te begeleiden. Een cursus duurt gemiddeld 6 weken.

Werkzaamheden:

Het gaat om de volgende werkzaamheden:

• Anderen leren hoe zij hun administratie kunnen ordenen en tips geven over verstandig omgaan met geld
  • Helpen met het lezen en begrijpen van rekeningen, aanbiedingen en reclame.
  • De groep stimuleren ervaringen uit te wisselen en elkaar tips te geven

Wie zoeken wij:

We zijn op zoek naar enthousiaste en zelfstandige vrijwilligers met de volgende vaardigheden:

• Goed kunnen luisteren
  • Deelnemers ruimte geven om op elkaar te reageren
  • In staat zijn om een bijeenkomst helder te structuren
  • Beschikbaar om 6 wekelijkse bijeenkomsten van circa 1,5 of 2 uur te leiden.

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

• Een training door een ervaren docent
  • Vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Een kerstattentie

Interesse?

Stuur een mailtje met je motivatie naar Laura Bras (consulent vrijwilligers)

Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.