Vrijwilliger Biebstart 0-4 jaar in bibliotheek Heerhugowaard

Vind je het leuk om te helpen bij activiteiten voor de allerkleinsten? We zijn op zoek naar een vrijwilliger die op woensdagochtend wil helpen bij Biebstart activiteiten voor kinderen van 0 t/m 4 jaar. Je ondersteunt daarbij de medewerker die de activiteit begeleidt. Denk aan werkzaamheden zoals limonade maken, ouders verwelkomen, helpen met de activiteit en met het opruimen achteraf.

Biebstart

Elke woensdagochtend organiseren we in bibliotheek Heerhugowaard een Biebstart activiteit voor kinderen van 0-4 jaar en hun (groot)ouders. Het programma varieert: voorlezen, een onderdeel van de collectie of een thema wordt uitgelicht of er wordt een gastspreker uitgenodigd. Zie voor meer informatie Biebstart in de agenda op onze website.

Werkzaamheden:

• Hand en spandiensten (helpen klaarzetten, kinderen en ouders verwelkomen, koffie/thee/limonade, opruimen)
  • Kinderen helpen met de activiteit (bijv. knutselen)
  • Meedenken over invulling activiteiten in teamoverleg

Wie zoeken wij:

• Affiniteit met de doelgroep (kinderen van 0-4 jaar) én de bibliotheek
  • Affiniteit met mensen helpen (kinderen en hun ouders)
  • Flexibel in oppakken verschillende werkzaamheden
  • Woonachtig in Heerhugowaard (of directe omgeving)
  • Wekelijks beschikbaar op woensdagochtend (bij het voorlezen: 08.45 uur – 11.30 uur en de andere keren 09.30 – 11.30)

Wat bieden onze vrijwilligers:

• Vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Jaarlijks een gezellige bijeenkomst
  • Deskundigheidsbevordering

Interesse?

Stuur een mailtje met je motivatie naar Hanneke Hoffmann (vrijwilligerscoördinator Heerhugowaard) via

Goed om te weten: omdat vrijwilligers van de bibliotheek in aanraking komen met kwetsbare groepen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan.