Vacature Medewerker Taalhuis spreekuur vestiging Heerhugowaard

Help je graag anderen op weg? En vind je het leuk om mensen met allerlei achtergronden te ontmoeten? Als vrijwilliger voor het Taalhuis spreekuur informeer je laaggeletterden en anderstaligen over cursussen, opleidingen en activiteiten waar ze hun taalvaardigheid mee kunnen verbeteren. Het Taalhuis spreekuur vindt plaats op vrijdagochtend van 10.00-12.00 in Bibliotheek Heerhugowaard.

Werkzaamheden:

• Informatie geven over de mogelijkheden om basisvaardigheden te vergroten
  • Gesprekken voeren en advies op maat geven
  • Registreren van het contact met de laaggeletterden
  • Signalen noteren van bezoekers en doorgeven aan de coördinator

Wie zoeken wij:

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met de volgende vaardigheden:

• Communicatief vaardig
  • Kennis van het taalaanbod of bereid dit te leren
  • Beschikbaar op vrijdagen van 10.00 - 12.00 uur, voor minimaal een half jaar (volgens wisselrooster, bijvoorbeeld om de week beschikbaar)
  • Zelfstandig en oplossingsgericht kunnen werken
  • De medewerker Taalhuis spreekuur is bij voorkeur zelf actief (geweest) als taalvrijwilliger
  • Bereid tot het volgen van de Basistraining Taal voor het Leven (4 dagdelen)

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

• Een training door een ervaren docent
  • Vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Een jaarlijkse bijeenkomst

Interesse?

Stuur een mailtje met je motivatie naar Hanneke Hoffmann (vrijwilligerscoördinator Heerhugowaard) via

Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.