Vrijwilligers Dag & Dauw Alkmaar de Mare gezocht

Ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur? En vind je het leuk om samen met Artiance, de bibliotheek en andere vrijwilligers culturele activiteiten te organiseren voor 60-plussers? Kom bij het programmateam van Dag & Dauw Alkmaar de Mare!

Wat is Dag & Dauw?

Dag & Dauw organiseert al een aantal jaar culturele ochtenden en middagen voor senioren in Alkmaar en omstreken. Het uitgangspunt is dat een groep 60-plussers een programmateam vormt, dat op regelmatige basis culturele activiteiten organiseert voor andere senioren.

Werkzaamheden:

• Nieuwe ideeën aanleveren voor activiteiten
  • Afspraken maken met sprekers/workshop begeleiders
  • De kassa beheren
  • Inleiden van een activiteit
  • Gastheer/dame zijn tijdens activiteit
  • Dag & Dauw activiteiten promoten in de buurt

Wie zoeken wij?

• Enthousiaste 60-plussers met interesse in kunst en cultuur
  • Sociaal, goed kunnen samenwerken en flexibel
  • Creatief (of de wens om creatiever te worden)
  • Het leuk vinden om andere mensen een mooie ervaring te bieden
  • Beschikbaar op donderdagen van 14.00 - 15.30 uur
  • Bereid om je voor minimaal 1 jaar te verbinden aan dit project

Wat bieden wij?

Als lid van het programmateam word je vrijwilliger van Bibliotheek Kennemerwaard. Hierdoor krijgt je een gratis lidmaatschap, een kerstattentie en kun je deelnemen aan het cursusaanbod voor vrijwilligers.

Nieuwsgierig geworden?

Dag & Dauw Alkmaar de Mare wordt gecoördineerd door Marian Visser  en Marlies Bootsma - (Artiance). Stuur hen een mailtje of bel naar Artiance: 072 540 4335 tussen 13.30 – 22.00 uur (niet tijdens schoolvakanties) Zie ook de website: www.dagendauwagenda.nl

Goed om te weten: omdat vrijwilligers van de bibliotheek in aanraking komen met kwetsbare groepen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan.