Vrijwilliger gezocht voor Taalcafé bibliotheek Schoorl

Wil jij volwassenen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal? Bibliotheek Kennemerwaard zoekt vrijwilligers voor het begeleiden van deelnemers van het Taalcafé in de vestiging Schoorl.

Werkzaamheden

Je maakt deel uit van een groep vrijwilligers die het Taalcafé voor volwassenen begeleidt. Daarbij begeleid je mensen uit allerlei landen die willen oefenen met de Nederlandse taal. Bijvoorbeeld door het voeren van gesprekken of door samen een taalspelletje te doen. De nadruk ligt op spreken, maar vaardigheden als lezen en schrijven kunnen ook aan bod komen. De vrijwilligers bepalen samen het rooster.

Het Taalcafé is elke vrijdagmorgen van 10.00 – 11.30 uur in bibliotheek Schoorl.

Het Taalcafé

Het Taalcafé is vrijblijvend. Deelnemers komen wanneer ze willen. Het is dus vooraf niet bekend hoeveel deelnemers er komen. Daarom vragen we altijd 2 of 3 vrijwilligers of ze als begeleiding aanwezig willen zijn.

Wat vragen wij:

• Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Interesse in andere culturen
  • Positieve levenshouding
  • Inlevingsvermogen, enthousiasme en geduld
  • Beschikbaar op vrijdagochtend van 10.00 – 11.30 uur
  • Woonachtig in Schoorl (of omgeving)

Wat bieden wij:

Wij bieden onze vrijwilligers:

• Vrijwilligerswerk in een leuk team
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Jaarlijks een gezellige inspiratiebijeenkomst
  • Deskundigheidsbevordering

Interesse?

Stuur een mailtje met je motivatie naar Hanneke Hoffmann (vrijwilligerscoördinator gemeente Bergen) via

Goed om te weten: omdat vrijwilligers van de bibliotheek in aanraking komen met kwetsbare groepen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan.