BoekStart bij Bibliotheek Kennemerwaard

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen en ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Boekstart is ontwikkeld door Stichting Lezen en maakt deel uit van het beleid Kunst van Lezen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Doel is om ouders van baby's intensief met boeken en het lezen daarvan in aanraking te brengen door ze actief te binden aan de bibliotheek. Alle ouders die met hun baby het consultatiebureau bezoeken krijgen daar een brief uitgereikt waarin de ouder wordt opgeroepen naar de bibliotheek te gaan om de baby te laten inschrijven als nieuw lid. Als welkomstgeschenk ontvangen ze een BoekStartkoffertje. In de gemeente Bergen worden de brieven verstuurd door de gemeente.

In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard is een Kruipruimte ingericht. Een ruimte speciaal gericht op baby's en dreumesen van 0 tot 2 jaar. De bibliotheek organiseert jaarlijks een activiteit voor baby's en ouders in het kader van taalontwikkeling. Naast een eenmalig BoekStartpakket heeft de bibliotheek ouders met baby's veel meer te bieden. Tot en met de leeftijd van 17 jaar is een lidmaatschap van de bibliotheek gratis. Ouders en kinderen kunnen gratis de hele collectie materialen in de bibliotheek raadplegen. De medewerkers van de bibliotheek zijn opgeleid om ouders met baby's in de bibliotheek te ontvangen. Zij geven met veel plezier tips over voorlezen en geschikte boekjes. Op de consultatiebureaus is een presentatie van BoekStart om de ouders te informeren over het project BoekStart.

Kijk voor meer informatie over BoekStart op www.boekstart.nl

Wat zit er in een BoekStartkoffertje?

Nieuw voor ouders: BoekStart voor jou!

boekstartvoorjouViermaal per jaar verschijnt de digitale brochure BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. BoekStart voor jou!  staat boordevol leuke boeken- en multimediatips.

De allernieuwste titels voor je baby, dreumes of peuter. Lees waarom een eigen leeshoekje voor je kindje belangrijk is of ga aan de hand van boekjes lekker samen op ontdekkingstocht door de natuur.

Met verder aandoenlijke, ingestuurde foto’s van lezende kindjes, ervaringen met voorlezen en tips & tricks, weetjes en leuke dingen om te doen rond boeken en lezen!
Kijk hier voor BoekStart voor jou!

Veel leesplezier!