Nederland Leest 2019

winterbloeiDuurzaamheid

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In november. In de grootste leesclub: Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: De bibliotheek is het hart van de campagne en een ideale plek om samen te komen, te lezen en aan de slag te gaan met duurzaamheid

Kom naar de bibliotheek, bezoek een activiteit en krijg het boek Winterbloei van Jan Wolkers cadeau. (zolang de voorraad strekt)

Kijk in onze AGENDA voor alle activiteiten in de bibliotheek tijdens Nederland Leest

Wie maakt de mooiste ‘Winterbloei’ foto?

fotowedstrijd fotoIn het kader van Nederland Leest houden Hortus Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard dit najaar een fotowedstrijd met het thema Winterbloei.
De foto’s worden beoordeeld door een jury o.l.v. fotograaf Linda Karels.

De drie mooiste inzendingen worden beloond.
Hoofdprijs:  Fotoworkshop van 1 uur (één op één door Linda Karels) bij Hortus  Alkmaar t.w.v. € 65, -.
Tweede prijs: Fotoboek Flora De verborgen kracht van planten Royal Botanical Gardens t.w.v. € 35, -. (beschikbaar gesteld door Bibliotheek Kennemerwaard).
Derde prijs: Jaarabonnement Hortus Alkmaar t.w.v. € 20, -.

Reglement fotowedstrijd
- Foto’s kunnen worden ingestuurd tussen 11 oktober en 15 december.
- Inzendingen sturen naar:
- Maximaal 2 foto’s per deelnemer.
- Winnende foto’s worden getoond op websites Bibliotheek Kennemerwaard en Hortus Alkmaar.
- Alle foto’s worden eigendom van Hortus Alkmaar en kunnen worden getoond op de website of  digitale nieuwsbrief van de Hortus ( met vermelding van de fotograaf).

Word vriend van de bibliotheek en ontvang een Dopper

Iedereen die in de maand november tijdens Nederland Leest Vriend van de bibliotheek wordt of voor minimaal een jaar een Luxe abonnement afsluit, krijgt van ons de unieke Bibliotheek-Dopper cadeau. Een passend cadeau bij het thema van dit jaar: Duurzaamheid.

De unieke Bibliotheek-Dopper is dé duurzame drinkfles voor kraanwater. Wegwerpflesjes heb je dankzij deze herbruikbare fles niet meer nodig, dat scheelt een hoop plastic afval. Ook steunt Dopper het programma ‘drinkwater, sanitatie en betere hygiëne’ van goed doel Simavi in Nepal.

Voor iedereen die al Vriend van de bibliotheek is staat in november ook een Dopper klaar in de bibliotheek! Natuurlijk met een exemplaar van het Nederland Leest boekje Winterbloei van Jan Wolkers.