Happy Homework huiswerkbegeleiding

happy homework logo

HUISWERK MAAK JE IN DE BIBLIOTHEEK

Happy Homework Huiswerkbegeleiding en Bijles

In samenwerking met Happy Homework wordt professionele huiswerkbegeleiding in de Bibliotheek aangeboden. Happy Homework is een professioneel huiswerkbegeleidingsinstituut. Het instituut geeft huiswerkbegeleiding, taal- en rekentraining en citotraining aan basisschoolleerlingen en huiswerkbegeleiding en bijles aan leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Extra aandacht

Alle begeleiders zijn gediplomeerde beroepskrachten: docenten en orthopedagogen. Stuk voor stuk vakmensen die weten hoe ze kinderen extra aandacht moeten geven - om ze te motiveren, zelfvertrouwen te helpen opbouwen en zelfredzaam te worden. "Sommige leerlingen blijven tot hun eindexamen, maar anderen kunnen het na twee of drie maanden begeleiding verder alleen af," vertelt René Schotvanger, directeur van Happy Homework. "Ons doel is de leerlingen op eigen benen te zetten – niet om ze zo lang mogelijk bij Happy Homework te houden!"

Veilige omgeving

Happy Homework is in Alkmaar Centrum, Alkmaar de Mare, Bergen en Heerhugowaard gevestigd in de bibliotheek. Daar kunnen ze in alle rust, onder professionele begeleiding, hun huiswerk maken. In de bibliotheek kunnen kinderen informatie nakijken in een van de vele studieboeken,  of lezen voor eigen plezier. "Kinderen moeten zich veilig voelen. Dat is een belangrijke voorwaarde voor succes!" weet René. "Daarom ook volgt op iedere aanmelding een persoonlijk intakegesprek. Het liefst met de leerling erbij! Zo kunnen wij inschatten wat de leerling nodig heeft en hoe we dat kunnen bieden. Omgekeerd krijgt de leerling alvast een indruk van Happy Homework in de praktijk."

Vervolg van het werk op school

De huiswerkbegeleiding is een vervolg op de begeleiding die al op de school plaatsvindt. Kinderen worden begeleid op een manier die aansluit op de individuele leerbehoefte. Zij worden geholpen om het beste uit zichzelf te halen. Direct na schooltijd kunnen de kinderen naar de huiswerkbegeleiding komen. Kinderen worden geholpen om zich verantwoordelijk te voelen voor het eigen leerproces en het beste uit zichzelf te halen. Ook ná de begeleiding. Bijles is nodig als een kind structureel achterop raakt in schoolvakken en dat op eigen kracht niet meer kan inhalen. Extra hulp biedt dan uitkomst om zo de leerstof onder de knie te krijgen.

Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u interesse in de begeleiding van Happy Homework?

Via www.happyhomework.nl is meer informatie te vinden. U kunt ook bellen met 023-2052341 of mailen naar . De begeleiding kan worden gestart na afronding van een (telefonisch) intakegesprek.

Beschikbare dagen en tijd in onze bibliotheken:

Heerhugowaard

• woensdag van 15.00 - 17.30 uur