Kunst10Daagse Bergen

De Kunst10daagse is een evenement waarbij bijna 300 kunstenaars exposeren op ongeveer 160 verschillende locaties in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen en in het stranddorp Bergen aan Zee in Noord-Holland. Traditioneel vindt dit culturele festival plaats in de herfstvakantie, in 2019 van 18 t/m 27 oktober.
De Kunst10daagse is breed geprogrammeerd met een artistiek en toegankelijk palet van schilderkunst, beeldhouwwerk, installaties, fotografie, etsen en keramiek.

In de bibliotheek in Bergen is ook veel te doen in het kader van de Kunst10Daagse.
Alle exposities zijn te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Expositie Inez Muhren

Inez Muhren Hoek van t IJ Kunst10Daagse 2019

Inez  Muhren toont haar werk geïnspireerd door de zee. Vooral acrylverf op doek, paneel en oud hout, realistisch en abstract. “In mijn atelier ’couleurlokaal’ breng ik de meeste tijd van de dag door. Ook ben ik gek op de zee, waar ik regelmatig te vinden ben. Dol op museumbezoeken, filosoferen over kunstenaars en kunst. Deze ingrediënten geven mij rust en inspiratie, dat vindt je in mijn werk terug.”

Meer informatie is te vinden op  www.couleurlokaal.nl

Expositie Jasca Boeters

Jasca Ringenset zilver en goud edelstenen diamant jascajewels bloemen sieraden luxe sieraden 1 1000

Tijdens de Kunst10daagse toont goudsmid Jasca Boeters haar sieraden in Bibliotheek Bergen.
De sieraden van Jasca zijn verfijnd, klassiek en tijdloos. Veelal wordt er gebruik gemaakt van bloemen in gouden zilver gecombineerd met een of meerdere sprankelende edelstenen. Schitteringen van diamant, toermalijn en saffier. Bij Jasca Jewels worden ook oude sieraden omgesmolten en vermaakt tot nieuwe juwelen naar wens van de klant.

Meer informatie, www.ascajewels.com

Expositie Claartje Asser

Claartje Asser

Voor de 4e keer komt Claartje Asser (1961) exposeren in de bibliotheek van Bergen tijdens de Kunst10Daagse. Jarenlang heeft Claartje vele opleidingen en cursussen gevolgd o.a. bij Ateliers Buri en bij de Wackers Academie, beiden te Amsterdam. Claartje maakt realistische, figuratieve en kleurrijke olieverf schilderijen zowel op doek als op paneel. Tevens maakt zij, in opdracht, portretten (van mens en/of dier) en muurschilderingen op binnen- en buitenmuren voor bedrijven en particulieren. Wekelijks geeft zij schilderles aan de bewoners van de senioren appartementen van de Elisabeth Otter-Knoll Stichting in Amsterdam en is zij te boeken voor schilderworkshops door heel Nederland. Tijdens deze editie van de Kunst10Daagse is het thema van Claartjes werk “magic plastics”  oftewel… Om toch nog iets ‘kunstzinnigs’ te maken van de verpakkingsdrift in de winkels. Een klein stilleven protest tegen al het plastic verpakkingsmateriaal voor het zogenaamd ‘vers’ houden van groenten en fruit in de supermarkten.

Kijk voor meer informatie op www.claartjeasser.nl

KinderKunstProject

kinderkunstproject

Gedurende de Kunst10daagse in de herfstvakantie organiseert  “de Nieuwe Bergense School” afsluitend een kinderkunstveiling. Diverse werken zijn in de bibliotheek in Bergen te zien. Om de basisschoolleerlingen daarbij te betrekken, organiseert de K10D ook dit jaar weer een kinderkunstproject. Uitgangspunt is dat de kinderen op een speelse en spannende manier in aanraking komen met moderne kunst en de gang van zaken tijdens een kunstveiling. Tegelijkertijd steunen wij met dit project het goede doel, de opbrengst van de veiling is bestemd voor de Stichting van de Ruïnekerk. Dit jaar zijn  8 Bergense scholen benaderd om aan het project deel te nemen.

Workshop Meer-minnen en -mannen

Inez Muhren Workshop meer minnen en mannenVrijdag 25 oktober om 14.00 uur

Deze workshop wordt gegeven door Inez Muhren, die zelf tijdens de Kunst10Daagse met werk exposeert in de bibliotheek in Bergen. Naar aanleiding van het thema heeft Inez de titel bedacht. De zeemeermin staat symbool voor een ongebonden vrije ziel, verleiding, schoonheid, passie, emotie, mysterie, liefde en verlangen. Met al deze ingrediënten gaan we aan het werk op papier. Met waterverf, inkt en pastelkrijt. Kom en doe mee!

Meer informatie over Inez Muhren www.couleurlokaal.nl

Aanmelden voor de Workshop

Optreden Happy Accidents

Happy Accidents optreden Kunst10Daagse 2019

zondag 20 en zondag 27 oktober om 14.00 uur

Met een grommende gitaar, frivool scheurende mondharmonica , doorleefde stem en stuwende drums, verrassen de HAPPY ACCIDENTS je met hun Raw-Rhythm & Boogie-Blues. Swingende songs die zowel stevig, rauw als breekbaar zijn en diverse wendingen hebben ondanks het beperkte instrumentarium .
Gebaseerd op Rhythm & Blues -met pittige Boogie botsingen- zijn vuige Rock& Roll en Garage Rock, per ongeluk merkbaar, grote invloeden voor de band.

Eus v.d. Nieuwendijk (gitaar/zang), Jef Oudejans (mondharp) en Mike de Ruiter(drums) zijn 3 muzikanten die er van genieten om een plezierig rauw randje te brengen aan live muziek.

Ontdek meer Happy Accidents op Facebook https://www.facebook.com/happyaccidentsalkmaar/