Nieuw: Informatiepunt Digitale Overheid

KB INFORMATIEPUNT Banners 1280x400px

Heeft u vragen over de overheid?
We helpen u verder bij het Informatiepunt Digitale Overheid

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen. Werk zoeken. Een woning zoeken. Een rijbewijs verlengen. Of een afspraak maken bij de gemeente. Daarvoor moet u wel kunnen omgaan met een computer. En een DigiD kunnen aanvragen.

Veel mensen vinden dit nog lastig. Maar als u eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan u eerst dacht. Vaak heeft u dan ook sneller antwoord. Soms zelfs meteen.

Wilt u iets regelen via de computer en kunt u wel wat hulp gebruiken? Wilt u zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Of kent u iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek. Hier luisteren we naar uw vraag en denken met u mee. We geven u direct informatie waarmee u verder kunt. Of verwijzen u door naar de juiste organisatie. U kunt ook gratis computercursussen volgen. Zodat u voortaan zelf dingen kunt regelen met de overheid via de computer.

Kom eens langs. U bent welkom zonder afspraak. U hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. De hulp is gratis.

Vanaf 1 oktober zijn er vier informatiepunten: (onder voorbehoud)

Bibliotheek Alkmaar Centrum
zaterdagmiddag van 14.00 - 15.00 uur

Bibliotheek Bergen
woensdagavond van 18.30 - 19.30 uur

Biliotheek Castricum
maandagavond van 18.30 -19.30 uur

Bibliotheek Heerhugowaard
zaterdagmiddag van 14.00 - 15.00 uur

Feestelijke opening met champagne en taart op 24 september

Informatiepunt Digitale Overheid - on tour

babboe elektrische transporter 2Informatiepunt Digitale Overheid - On tour

De bibliotheek komt naar u toe! Met onze bakfiets gaan wij op pad om hulp te bieden, bijvoorbeeld met een workshop op maat.
Bent u werkzaam bij een instantie waar mensen komen die wel wat hulp op het gebied van de Digitale Overheid kunnen gebruiken? Wij zijn altijd bereid om langs te komen en te kijken wat we voor u kunnen betekenen. Neem gerust via mail contact op met: Raymond Westenberg  of Marian Lerchbaumer en maak vrijblijvend een afspraak.