Vrijwilliger gezocht voor Mediawijsheid spreekuur in Alkmaar de Mare

Vind je het leuk om mensen te helpen met allerlei vragen over hun telefoon, tablet of laptop? Tijdens het inloopspreekuur Mediawijsheid komen mensen bij je met vragen over bijvoorbeeld e-books, apps op telefoons of tablets en instellingen op de computer. Voor het spreekuur Mediawijsheid zoeken we een vrijwilliger die om de week op woensdagmiddag een uurtje aanwezig is. Tijdens het spreekuur help je verschillende bezoekers met hun vragen en/of problemen.

Het spreekuur is op basis van inloop. Je weet van te voren dus niet wie er komen en welke vragen je zult krijgen. Dat vraagt wat flexibiliteit, maar maakt het werk ook afwisselend. Een klant helpen met zijn Facebookaccount, een e-book installeren op een e-reader of een wat technischere vraag over bestanden opslaan, bewaren en beheren op een laptop kun je allemaal tegenkomen in dat uur.

Wie zoeken wij:

We zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger met de volgende vaardigheden:

- Kennis van apps en computers
- Sociaal, geduldig en het leuk vinden om klanten technische zaken uit te leggen
- Flexibel in vragen/problemen oplossen
- Woonachtig in Alkmaar (of directe omgeving)
- Om de week beschikbaar op woensdag van 14.00-15.00 (de andere week wordt het spreekuur door een andere vrijwilliger verzorgd).

Wat bieden we onze vrijwilligers:

- Vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving
- Een gratis bibliotheeklidmaatschap
- Deskundigheidsbevordering
- Jaarlijks een gezellige bijeenkomst

Interesse?

Stuur een mailtje met je motivatie naar Nathanya Zwart (vrijwilligerscoördinator Alkmaar) via

Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.