Vrijwilligers gezocht voor Taalhuis spreekuur Egmond aan Zee

Help je graag anderen op weg? En vind je het leuk om mensen met allerlei achtergronden te ontmoeten? Als vrijwilliger voor het taalhuis spreekuur informeer je laaggeletterden en anderstaligen over cursussen, opleidingen en activiteiten waar ze hun taalvaardigheid mee kunnen verbeteren.

Het taalhuis spreekuur vindt elke dinsdag van 15.00 - 16.00 plaats in Ontmoetingscentrum Post aan Zee in Egmond aan Zee. Het spreekuur is op basis van inloop. Het sociaal team zit er dan ook en zal bezoekers met taalvragen naar je doorverwijzen. Daarnaast stap je zelf op bezoekers in het Ontmoetingscentrum af om hen te informeren over het taalhuis.

Je wordt hierbij ingewerkt door een medewerker van de bibliotheek die de eerste periode met je meeloopt. We streven ernaar dat twee vrijwilligers elkaar afwisselen, dus om de week.

Werkzaamheden:

• Informatie geven over de mogelijkheden om basisvaardigheden te vergroten
  • Gesprekken voeren en advies op maat geven
  • Registreren van het contact met de laaggeletterden en anderstaligen
  • Signalen noteren van bezoekers en doorgeven aan de coördinator

Wie zoeken wij:

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met de volgende vaardigheden:

• Communicatief vaardig, zelfstandig en oplossingsgericht
  • Kennis van het taalaanbod of bereid dit te leren
  • Om de week beschikbaar op dinsdag van 15.00 - 16.00 uur, voor minimaal een half jaar
  • Het leuk vinden om op mensen af te stappen, een praatje te maken
  • Bereid tot het volgen van de Basistraining Taal voor het Leven (4 dagdelen)

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

• Een training door een ervaren docent
  • Vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Deskundigheidsbevordering
  • Jaarlijks een gezellige bijeenkomst

Interesse?

Stuur een mailtje met je motivatie naar Hanneke Hoffmann (vrijwilligerscoördinator Egmond)  via

Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.