Vacature invalmedewerker

Bibliotheek Kennemerwaard is een ambitieuze organisatie die het bibliotheekwerk verzorgt in de gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard. In Kennemerwaard werken ca. 145 medewerkers t.b.v. de programmalijnen Zelfredzaamheid & Participatie, Ontwikkeling & Ontplooiing en Educatie. Dit uit zich in activiteiten in 14 vestigingen, t.b.v. scholen, kinderopvang, inwoners, bezoekers en maatschappelijke partners. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers actief.

De bibliotheek biedt een toegangspoort tot betrouwbare kennis en informatie en is expert in het zoeken, vinden, selecteren en kritisch evalueren van betrouwbare en blikverruimende informatie. De werkzaamheden in de vestigingen veranderen steeds meer van het beheer van de collectie en het uitlenen van materialen naar het in samenwerking met partners, inwoners en klanten uitvoeren en ondersteunen van activiteiten.

Voor ons invalteam zijn wij per direct op zoek naar een

medewerker Publieksdiensten

Wij zijn op zoek naar een collega die met enthousiasme een bijdrage levert aan de doorontwikkeling van de bibliotheek door zich in te zetten t.b.v. relevante maatschappelijke thema’s. Als invalmedewerker ben je verantwoordelijk voor de ontvangst van bezoekers en zorg je voor een prettig verblijf in de bibliotheek. Je beantwoordt vragen van bezoekers en helpt hen op weg.

Je promoot onze dienstverlening, marketingacties en programmering bij klanten door deze actief onder de aandacht te brengen. Je presenteert de collectie op een inspirerende manier en weet deze op een goede manier aan de programma’s te verbinden. Verder verricht je alle voorkomende bibliotheekwerkzaamheden. Graag willen we samen met jou bekijken waar je kwaliteiten liggen, zodat je een positieve bijdrage kan leveren aan de bibliotheek waar leren, delen en creëren centraal staan.

Wat verwacht de bibliotheek?

Je past bij ons als je maatschappelijk en cultureel betrokken bent, kennis hebt van de lokale omgeving en in staat bent om met een gezonde dosis enthousiasme, ondernemerszin en klantgedrevenheid bij te dragen aan de doorontwikkeling van de bibliotheek. Daarbij heb je goede digitale en ICT vaardigheden en beheers je de Nederlandse taal uitstekend. Verder is het wenselijk dat je woonachtig bent in ons werkgebied.

Wat biedt de bibliotheek?

De bibliotheek biedt een informele, lerende omgeving waar we mensen de ruimte geven om zich te ontwikkelen. Loopbaanontwikkeling vinden we belangrijk en ondersteunen we ook graag. De uren worden flexibel bij verschillende vestigingen van de bibliotheek ingezet. De functie is ingeschaald in schaal 5 van de CAO Openbare Bibliotheken. De aanstelling heeft in eerste instantie een tijdelijk karakter waarbij een arbeidscontract bij Bibliotheek Kennemerwaard op termijn tot de mogelijkheden behoort.

Sollicitatie

Je sollicitatie voorzien van motivatie en cv kun je tot 10 mei 2019 versturen naar Alleen sollicitaties voorzien van motivatie en cv worden in behandeling genomen. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 21 mei.