Vrijwillige begeleiders voor het Open Leercentrum Heerhugowaard gezocht

Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Ben je geduldig en flexibel? En vind je het leuk om begeleiding op maat te geven?

Als begeleider van het Open Leercentrum in Heerhugowaard help je een deelnemer of een groepje in de bibliotheek met het verbeteren van basisvaardigheden zoals lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer. De doelgroep van het Open Leercentrum is iedereen die beter Nederlands wil leren en zijn of haar basisvaardigheden wil verbeteren. De werkzaamheden zullen elke keer anders zijn omdat deelnemers zelf inlopen en er geen vast programma is. Deelnemers komen zelf met een leervraag.

Als begeleider kun je gebruikmaken van materialen, ook krijg je een training en is er ondersteuning voor de begeleiders. De begeleiding doe je in principe samen met een andere begeleider. Bij voldoende aanmeldingen kan er afgewisseld worden en zou je om de week werkzaam zijn voor het Open Leercentrum.

Wat vragen wij:

• Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Affiniteit hebben met de doelgroep
  • Inlevingsvermogen, enthousiasme en geduld
  • Ervaring met mensen begeleiden
  • Beschikbaar op donderdagen van 13.00 - 15.00 (ons streven is één keer in de 2 weken)

Wat bieden wij:

• Vrijwilligerswerk in een leuk team
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Deskundigheidsbevordering
  • Jaarlijks een gezellige bijeenkomst

Werktijden en locaties:

Het Open Leercentrum Heerhugowaard vindt plaats in bibliotheek Heerhugowaard (Parelhof 1A) op donderdagen van 13.00 - 15.00.

Interesse?

Heb je interesse om als begeleider van het Open Leercentrum Heerhugowaard aan de slag te gaan? Of heb je vragen over deze functie? Stuur een mailtje met je motivatie naar Laura Bras (consulent vrijwilligers)

Deze activiteit is een samenwerking tussen ROC Kop van Noord-Holland en Bibliotheek Kennemerwaard. Bij de kennismaking lichten we dit graag verder toe.