Vacature Consulent Boekstart in de Kinderopvang

Bibliotheek Kennemerwaard werkt in Alkmaar, Heerhugowaard, Castricum en Bergen structureel samen met en op een groot aantal voorschoolse instellingen (Kinderdagverblijven, Peuterspeelzalen e.d.) om de taalontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar te stimuleren door een geïntegreerd aanbod van activiteiten, scholing en collectie. Om dit te bereiken is het werk van de Boekstartconsulent van groot belang.

Voor een aantal voorschoolse instellingen in ons werkgebied zijn wij op zoek naar een

Consulent  Boekstart in de kinderopvang
voor 9-12  uur per week  -verdeeld over 2 tot 3 ochtenden-

Functieomschrijving

De consulent werkt op een aantal voorschoolse locaties als vertegenwoordiger van de bibliotheek.

De consulent adviseert, faciliteert, schoolt en ondersteunt pedagogisch medewerkers bij de uitvoering van taal- en lees bevorderende activiteiten en stimuleert en enthousiasmeert daardoor kinderen en hun ouders tot het krijgen van plezier in lezen en vaardigheden in het omgaan met media. Ook zorgt de consulent, in afstemming met instelling, voor een op maat gesneden en aantrekkelijke collectie.

• Minimaal MBO+ werk- en denkniveau.
  • Relevante werkervaring en bereidheid tot het volgen van bijscholing.
  • Aantoonbare interesse voor onderwijs & educatie aan kinderen van 0 tot 6 jaar
  • Kennis van de ontwikkeling van het jonge kind, met name de spraak- en taalontwikkeling
  • Kennis van voorschoolse instellingen en ontwikkelingen op het gebied van voorschoolse educatie
  • Ondernemend, verbindend, flexibel en kwaliteitsbewust
  • Pedagogisch en didactisch vaardig, samenwerkend, doel- en resultaatgericht, zelfstandig en digitaal vaardig.

Sollicitatie en informatie

• Meer informatie? Mail of bel met Jeanet Doodeman
  • Aanstelling is voor de duur van één jaar met mogelijkheid tot verlenging. Uitbreiding van uren is op termijn mogelijk.
  • Beloning is conform CAO Openbare Bibliotheken: schaal 7
  • Je sollicitatie voorzien van duidelijke motivatie én je CV kun je tot 23 maart 2019 mailen naar Evelyne de Rijk,
  • De selectiegesprekken worden gehouden op dinsdag 26 maart 2019.

boekstartkinderopvang