Vrijwilligers Dag & Dauw Alkmaar de Mare gezocht

Dag & Dauw organiseert al een aantal jaar culturele ochtenden voor senioren in Alkmaar en omstreken. Vanwege het succes breiden we uit naar Alkmaar de Mare. Het uitgangspunt is dat een groep 60-plussers een programmateam vormt, dat op regelmatige basis culturele activiteiten organiseert voor andere senioren.

Taken van teamleden zijn onder ander:

- Nieuwe ideeën aanleveren voor activiteiten

- Afspraken maken met sprekers/workshopbegeleiders

- De kassa beheren

- Inleiden van een activiteit

- Gastheer/dame zijn tijdens activiteit

- Dag & Dauw activiteiten promoten in de buurt

Wie zoeken wij?

Wij zoeken enthousiaste 60-plussers die mee willen helpen met het opzetten van het programmateam én de eerste Dag & Dauw de Mare reeks. U bent sociaal, kan goed samenwerken, bent creatief (of wilt creatiever worden) en bent geïnteresseerd in kunst en cultuur. Daarnaast wilt u graag andere mensen een mooie ervaring bieden en bent u bereid nieuwe vaardigheden op te doen. Tot slot bent u bereid om zich voor minimaal 1 jaar te verbinden aan dit project.

Wat bieden wij:

Als lid van het programmateam wordt u vrijwilliger van Bibliotheek

Kennemerwaard. Hierdoor krijgt u een gratis lidmaatschap, een kerstattentie, jaarlijks een gezellige bijeenkomst en kunt u deelnemen aan het cursusaanbod voor vrijwilligers.

Nieuwsgierig geworden?

Dag & Dauw De Mare wordt gecoördineerd door Amanda Wolters (Bibliotheek

Kennemerwaard) & Marlies Bootsma (Artiance).

Neem contact op via de mail:

Amanda Wolters -

Marlies Bootsma -

Telefonisch 072 540 4335 tussen 13.30 - 22.00 uur (niet tijdens schoolvakanties).

Goed om te weten: omdat vrijwilligers van de bibliotheek in aanraking komen met kwetsbare groepen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan.