Vrijwilligers die helpen bij de administratie

Taalhuis is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om mensen te helpen met het ordenen van hun administratie en bij het verstandig omgaan met geld.

Voor mensen met onvoldoende basisvaardigheden kan het lastig zijn om financieel redzaam te zijn. Het Taalhuis zoekt vrijwilligers die hen hierbij willen helpen. Wil jij je inzetten om mensen te helpen om financieel vaardiger te worden? Het Taalhuis bereidt je voor om, eventueel samen met een andere vrijwilliger, een groepje van ongeveer 6 deelnemers te begeleiden.

Voordat je met een groep aan de slag gaat, krijg je een training. Daarin krijg je handvatten hoe om te gaan met deelnemers met een bescheiden taalvaardigheid. De materialen zijn van Stichting Lezen & Schrijven. De training duurt één dagdeel en kan overdag of ’s avonds plaatsvinden.

Werkzaamheden:

Het gaat om de volgende werkzaamheden:

• Begeleiden van mensen bij het ordenen van hun administratie en het verstandig omgaan met geld
  • Helpen met het lezen en begrijpen van financiële teksten
  • De groep stimuleren ervaringen uit te wisselen en elkaar tips te geven

Wie zoeken wij:

We zijn op zoek naar enthousiaste en zelfstandige vrijwilligers met de volgende vaardigheden:

• Goed kunnen luisteren
  • Deelnemers ruimte geven om op elkaar te reageren
  • In staat zijn om een bijeenkomst helder te structuren

Verder vragen we je beschikbaar te zijn om zes wekelijkse bijeenkomsten van maximaal 1,5 uur te leiden. Natuurlijk kan je daarna nog eens een vervolg van zes bijeenkomsten begeleiden.

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

• Een training door een ervaren docent
  • Vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Een kerstattentie

Interesse?

Stuur een mailtje met je motivatie naar Laura Bras (consulent vrijwilligers)

Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.