Taalvrijwilligers gezocht voor woensdagavond in bibliotheek De Mare

Taalhuis Alkmaar is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om anderstaligen te begeleiden in een oefengroep met de Nederlandse taal.

Anderstaligen kunnen in de vestiging De Mare op woensdagavond van 18.30 - 19.45 uur in de oefengroep samen met de vrijwilligers werken aan spreektaal en lezen. Er wordt zowel in groepjes als individueel begeleid. Het ROC Kop van Noord-Holland ondersteunt je hierbij. Je krijgt een training vooraf en begeleiding van een professional. Ook is er materiaal om mee te werken.

IMG 20181122 113604 resized 20181122 115209411Werkzaamheden:

Het gaat om de volgende werkzaamheden:

• Helpen bij spreekoefeningen, variërend van voor- en nazeggen tot het voeren van gesprekken
  • Helpen met het lezen en begrijpen van verschillende teksten
  • Taalspelletjes doen met de anderstaligen
  • Woordenschat van de anderstaligen helpen vergroten via o.a. praatplaten

Wie zoeken wij:

We zijn op zoek naar enthousiaste en zelfstandige vrijwilligers:

• Affiniteit met mensen helpen
  • Affiniteit met taal
  • Op woensdagavond beschikbaar van 18.15 – 20.00 uur (in overleg mag je ook om de week of om de twee weken komen)
  • Woonachtig in Alkmaar of omgeving

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

• Een training en begeleiding door een professionele NT2-docent*
  • Vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Een kerstattentie
  • Jaarlijks een gezellige inspiratiebijeenkomst

*Op woensdag 23 januari geeft het ROC Kop van Noord-Holland een training van 19.00 tot 21.00 uur. Je wordt voorbereid op je begeleidende rol in de oefengroep. Je leert werken met de aanwezige materialen en om te gaan met de verschillen in niveaus.

Interesse?

Stuur een mailtje met je motivatie naar Laura Bras (consulent vrijwilligers)

Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.